Stress, spanning en toch succes?! 

Stress, spanning en toch succes?!

 • Stress, spanning en toch succes hebben hoe is dat mogelijk?
 • Pieker jij veel over je verleden, heden en je toekomst?
 • Ben je vaak gespannen?
 • Heb je last van negatieve gedachten?
 • Join the club!

We streven er allemaal naar:

 • rust
 • ontspanning
 • vrijheid
 • minder zorgen
 • positiever denken
 • innerlijke kracht
 • energie
 • vertrouwen

Toch doen we vaak precies dat waardoor we al deze fijne dingen mislopen. Hebben we niet genoeg zelfinzicht? Veel mensen blijven maar doordraven, komen nooit echt tot rust. Vooral zelfstandig professionals gaan maar door. Ze hebben van hun passie een beroep gemaakt en de grootste valkuil die dan tegenkomt is steeds maar doorgaan! Je vindt het leuk en denkt dat het geen kwaad kan maar voor je het weet komt er een burn-out om de hoek!

Ben jij er helemaal klaar mee? Wil je af van dat negatieve denken, piekeren en de spanning die het oproept? Lekker in je vel zitten wanneer wat dat voor het laatst?

Ontspanning en optimisme zijn de basis voor een gelukkig leven.

In het blog; ” Positief denken, je kunt het! En “Positief denken vraagt om loslaten”, vertel ik je hoe je meer ontspannen kunt worden. Wil je meer weten over piekeren en hoe je daar mee om kunt gaan kijk dan eens op http://futuretobuild.nl/gratis-6-delige-videoserie/

Want hoe fijn is het als je niet meer piekert, er zo mee om kunt gaan dat je er geen last meer van hebt en het je niet meer s’ nachts wakker houdt! Stel je denkt niet meer negatief over jezelf en laat het leven tot je komen. Geen zorgen over verleden, heden of toekomst meer. Geen spijt ergens van, geen gepieker en geen twijfel. Leven in het NU.

Opgelucht, blij relaxed.

Deze woorden staan voor een ontspannen leven en genieten van elk moment. Kijk eens naar kinderen, die zijn vaak ontspannen en vol passie lachen zij de wereld tegemoet. Maken zij zich zorgen over de ruzie van gisteren? Nee, ze gaan de dag weer fris tegemoet en maken er het beste van. Waarom lukt dat jou niet?

Oorzaken

Velen van ons hebben geleerd volwassen te worden met de bedoeling dat je je verantwoording neemt, je zorgen maakt over van alles en nog wat en zo continue met ons hoofd bezig zijn. Zien we een volwassene “gek” doen dan zeggen we vaak letterlijk: ”kijk die eens gek doen”.

Vervolgens hebben we er een gewoonte van gemaakt om ons zorgen te maken. De maatschappij geeft ons ook steeds nieuwe aanleidingen daartoe. Het nieuws is vaak alleen maar negatief, bezuinigen, veranderen, milieu zaken. Soms vraag je je misschien af wat nog wel leuk is in het leven van een volwassene. Maar weet één ding! Het zijn maar GEDACHTEN die een GEWOONTE geworden zijn. En JIJ stond dat toe!

Elke situatie heeft iets moois

Te veel in je hoofd geeft spanningen en stress. Je gaat denken dat dit normaal is, maar dat is het niet! Nergens voor nodig dat jij overal over nadenkt. Anderen hebben dat vaak al voor jou gedaan. En zeker in de huidige tijd kun je even kijken op Google en je antwoord is er. Perfectionisten hebben het heel erg moeilijk hiermee. Maar we hoeven niet alles te kunnen en te weten. Daarvoor hebben we andere mensen en google in ons leven. Maak er eens meer gebruik van. Je kunt je eigen stressniveau behoorlijk beïnvloeden. Mindfulness helpt je erbij, maar leer ook het beste in elke situatie te zien!

Wat ga je nu doen?

Oké, Anje klinkt prima maar hoe zorg je er nu voor dat e.e.a. ook echt verandert? Hoe krijg je meer ontspanning en wordt je positiever in je denken?

 1. Lees over Mindfulness en wat dat doet met je ademhaling. Je kunt in 5 minuten je stresslevel verlagen en meer ontspannen naar de situatie kijken.
 2. Lees het blog dat ik hierboven al noemde: “Positief denken vraagt om loslaten”
 3. Luister de video’s die ik op mijn homepage van de website heb staan.
 4. Lees alles over hoe je meer vertrouwen krijgt en in je eigen kracht komt te staan.
 5. Heb je dit gedaan en zijn er toch nog vragen? Wees brutaal en bel me op.

Weet in elk geval dat jij niet de enige bent. Je bent ook niet dom, lui of naïef. Dat zijn namelijk vooroordelen en daar doen we niet meer aan sinds het blog: “ Positief denken, je kunt het!”

Ontspannen mensen zijn net als jij of jij net als zij. Het enige verschil is dat zij bewust kiezen e.e.a. los te laten. Ze weten dat het er is maar laten het gewoon liggen. Zo worden ze minder gespannen en worden positiever. De wisselwerking is dan enorm. Je kunt dan piekeren omzetten in positieve energie en je leert aldoende je blijvend ontspannen. Heerlijk toch? Ga er dan voor en onderneem nu actie! In deze vakantietijd is het nu de tijd om de balans op te maken!

Helpt dit artikel je verder? DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.