30 Tips voor balans in je vakantie

girl-571808__180 vakantie30 Tips voor balans in je vakantie

We hebben het als gehad over in balans zijn in vakanties en tijdens feestdagen de stress-tijden.

Dit blog is bedoeld om er voor jou in de toekomst een echte vakantie van te maken…,en aangezien ik volgende week vertrek voor een week in de zon en later drie weken bezig ben met klussen in huis, leek het me een goed moment om vakantietips met je te delen…

Tips voor balans in je vakantie

 1. Schakel je virtuele assistent in.
 2. Het moment dat je denkt aan iets wat je moet inpakken, PAK HET IN. Als je wacht, vergeet je het. En dan gebeurt het dat je een plastic tas moet gebruiken om je haren droog te houden terwijl je doucht.
 3. Stop een inpaklijst in je koffer zodat het gemakkelijk is te vinden. Pas je lijst elke keer dat je reist aan, Haal eraf wat je niet nodig hebt en schrijf erbij wat je wou dat je bij je had. luggage-933487__180
 4. Het is niet te vermijden dat je iets gaat vergeten, ofwel thuis of terwijl je op reis bent. Accepteer deze werkelijkheid en hoop dat het niet je kind of paspoort is.
 5. Als je iets niet wilt verliezen (financieel of emotioneel), pak het niet in.
 6. Die 2e nette outfit trek je toch nooit aan, dus pak het niet in.
 7. Neem geen kleren mee die gestreken moeten worden.
 8. Neem niks mee dat je nog niet eerder hebt gedragen. Want dan blijken je nieuwe schoenen niet lekker te zitten,  je nieuwe jasje te delicaat te zijn en je nieuwe ondergoed te klein…
 9. Als je een kledingstuk thuis vreselijk vindt, dan vind je het minstens zo vreselijk (of erger) op reis.
 10. Pak die lelijke sportschoenen in, die je normaal alleen draagt als je gaat joggen. Op enig moment op reis (meestal dag 3), stop je met je druk te maken over hoe je erbij loopt. Het enige wat nog telt is dat het comfortabel is.

Kijk dit zijn er alvast tien maar ik ga door!

 1. Vergeet de oplader van je camera niet. De batterij is altijd te snel leeg, vooral wanneer de kinderen persé alle foto’s die je net hebt genomen ter plekke willen bekijken.
 2. Volg je gevoel als het gaat over ergens wel of niet een foto van maken.
 3. Plan niet te veel. Plan een paar dingen die echt moeten en laat de rest over aan het toeval.info-553637__180
 4. Vraag altijd om tips aan de staf van het hotel, park of museum. Zij weten welke tentoonstellingen het beste zijn en welke je kunt overslaan.
 5. Draag nooit je portemonnee in je kontzak en draag je tas nooit alleen over je schouder.
 6. Vraag bij je boeking of je moet betalen voor je koffer(per heen- èn terugreis). Soms kun je GRATIS lid worden en dan betaal je niet voor je koffers.
 7. Veel hotels in zakelijke gebieden hebben lagere weekendprijzen.
 8. Moet jij in het hoog seizoen en heb je weinig geld, afhankelijk in welke regio je woont kun je vaak geld verdienen door de eerste week van juli of de laatste week van augustus te gaan.
 9. De ervaring leert dat niet op vakantie gaan en daarvoor in de plaats dagjes uit kiezen vaak duurder wordt dan een weekje weg.
 10. Budget hotels hebben bijna altijd gratis Wi-Fi. Luxere hotels brengen er vaak kosten voor in rekening.

Twintig dus nog tien te gaan. Zit er al wat voor jou bij?

hotel-595587__180

 1. Als je iets vergeten bent, vraag het aan het hotel voordat je naar de drogist rent. De meeste hotels hebben een voorraadje tandenborstels, kammen, naaisetjes en wegwerpscheermesjes die ze je graag cadeau geven.
 2. Uitslapen als je op reis bent, is alleen acceptabel als er echt NIETS beters te doen is. Oftewel, het is nooit acceptabel.
 3. Als je vertrekt uit je hotel, vooral in grote steden, neem een visitekaartje van het hotel mee. Als je dan hopeloos verdwaald en doodop bent na een dag rondslenteren, dan kun je het aan de taxichauffeur geven of om de weg vragen… je hebt tenslotte de naam en het adres van het hotel in lokale taal bij je.
 4. Eet waar het druk is. De doorlooptijd van eten is daar goed en dus loop je minder risico op voedselvergiftiging of andere bacteriën. Ga nooit ergens eten waar het stil is, NOOIT.
 5. Als je fastfood wilt eten, experimenteer dan op zijn minst met een lokale keten.
 6. Eet waar de lokale bevolking eet. Stap op iemand af en vraag waar hij of zij zou gaan eten… en proef de smaken van waar je bent.
 7. Eet veel yoghurt om aanvallende bacteriën uit voedsel of de nieuwe omgeving te verbannen. Yoghurt is ook een goede bron van proteïnen.
 8. Glimlach veel en praat met de lokale bevolking.
 9. Dwaal door de straten en wees open voor de gekke kanten van de lokale cultuur.
 10. Zorg dat je veel daglicht krijgt dat laadt je batterij echt op.

Dit is zo’n beetje al mijn reiskennis. Echt waar, meer is er niet. Het duurt zeker weer een jaar voordat ik iets bruikbaars te melden heb.

En jij?

Je hebt vast wel waardevolle tips of reiswijsheid die je wilt delen met anderen.

Plaats jouw wijze advies in het commentaarveld hieronder, zodat we er allemaal van kunnen profiteren en leren

Maak er een vakantie van zoals jij wilt. En deel dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppente klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

Trackbacks/Pingbacks

 1. 10 to do's voor de zomer - 26 juni 2016

  […] En als je de lijst van iemand anders leest en je vindt deze lijst leuk, geef die persoon dan een duimpje of reageer op het comment om hem of haar te laten weten wat je ervan vindt… Lees ook de 30 tips voor balans in je vakantie […]

 2. Hulp nodig? - 26 juni 2016

  […] Maar wat doe je met de rest van de zomer? Klik hier […]

 3. Stress, spanning en toch succes?!  - Futuretobuild - 13 juli 2018

  […] Heerlijk toch? Ga er dan voor en onderneem nu actie! In deze vakantie tijd is het nu de tijd om de balans op te […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.