Koningsdag, en jij bent de koning, ook jouw droom?

Koningsdag, en jij bent de koning, ook jouw droom?

Koningsdag. Je zult maar koning zijn. In sprookjes hebben koningen het heerlijk, gemakkelijk en alles wat ze willen gebeurt ook echt. Maar de koningen van nu, zouden die daarvan gedroomd hebben?

Kijk en al zijn we geen koning toch is er een overeenkomst. Want hoeveel mensen je ook om je heen hebt om alles voor jou te regelen, je moet jezelf gelukkig maken. Door anderen wordt het makkelijker om dingen sneller te realiseren, maar zij zullen jou niet gelukkig maken.

Kijk naar onze koning. Geboren en wordt al direct beschermt opgevoed. Tegen de tijd dat hij kan denken, merkt hij dat er vooral voor en over hem gedacht wordt. Altijd klaar om op de foto te gaan, agenda’s die al jaren van te voren vastliggen. Hoe benauwd krijg jij het hiervan? Nooit even spontaan in de uitzakbroek voor de TV. Pyjamadag is lastig te realiseren. Nog maar niet te spreken van de media aandacht die de laatste decennia verveelvoudigd is. Elke uitspraak en stap die hij doet wordt helemaal uitgemeten en beoordeeld.

Zou jij willen ruilen?

Als je antwoord nee is, stop dan met denken aan grote successen. Want daar hoort media aandacht, druk om steeds hetzelfde of beter te presteren ook bij en alles wordt bekritiseerd en beoordeeld.

Als je antwoord ja is, ga door en kijk of je er al klaar voor bent!

Kun jij het aan?

Net als koning zijn, brengen echt groot worden en veel geld verdienen  ook zorgen met zich mee. Niet voor niets hoor je van mensen dat ze succes hadden en er toch onderdoor gingen. Denk aan:

  • Burn-out, altijd maar door jakkeren
  • Failliet, verkeerde investeringen
  • Geen relatie meer, alleen maar aan het werk i.p.v. aandacht voor je gezin
  • Vrienden blijken geen vrienden, of je hebt ineens iedereen als vriend
  • Verslavingen
  • …..

Begrijp me goed ik wil hier geen negatief beeld schetsen van succes. Echter waar nooit over gesproken wordt is dat er meer nodig is dan veel geld verdienen. Je moet er klaar voor zijn! Jij en je omgeving ook.

Leven met succes

“Hij heeft zoveel geld en blijft toch zo gewoontjes”. ook dat wordt wel eens over de koning gezegd. Heb je dat weleens gehoord? Waarom zou dat zijn? Ja, inderdaad omdat gewoontjes vaak meer levensvreugde geeft dan het hebben van veel geld. Natuurlijk, geld hebben is prettig. Je kunt je rekeningen betalen, geen zorgen over hoe het financieel verder moet etc. maar uiteindelijk maakt het je er vanbinnen niet gelukkig. Dat deel moet je dus zelf creëren en niet uit je oog verliezen.

Jaloezie

Oké, en dan komt het succes. Iedereen wil wat van je. Maar let op. De reactie van mensen zegt iets over hen en of het echt je vrienden zijn. Echte vrienden gunnen je het succes. Vragen niet om geld of dure cadeaus. Dus zeker in het begin, als alles nog niet zichtbaar is, moet je de hand op de knip houden. Je gezin, familie en echte vrienden hoef je niet veel geld te geven. Laat ze wel merken dat ze belangrijk voor je zijn en vooral wat zij en jij met elkaar kunnen. Dat je misschien een keer extra de rekening betaald oké. Maar praat hier wel over. Jij vindt het ook fijn eens iets te krijgen omdat jij, jij bent. Leg het uit, vertel over je ‘nieuwe’ zorgen net zoals je dat voorheen deed.

Wat nu?

De volgende fase is wat ga je nu doen? Er is geld en je hebt dus een doel gehaald. Natuurlijk ga je even lekker op vakantie met je dierbaren. Of misschien juist even helemaal alleen genieten van de rust? Heb je een volgend doel? Niet? Ga er dan weer even voor zitten. Een leven zonder doel wordt erg saai zeker als de noodzaak van geld verdienen er niet (meer) is.

Kun jij het aan? Dit is het punt waarop jij bepaalt of je succes blijft of dat het snel voorbij is. Hier laat je zien of je het aan kunt of niet, krijg jij last van die eerder genoemde burn-out etc. of kun je door?

Je kunt het aan!

Hierboven gaat het om succes en veel geld. Maar ook als je de doorbraak nog niet gemaakt hebt kun jij het aan. Wanneer jij heel rustig de situatie eens bekijkt. Bedenk wat en wie je nodig hebt om verder te komen. Je kiest mensen om je heen die niet op je geld uit zijn( normale tarieven) en je wel verder kunnen helpen. Of zij die jou juist al eens verder geholpen hebben. Jij bepaalt ook wat het je in tijd en geld mag kosten. Blijf dus bij jezelf.

Tijd voor actie.

Dan kom je in actie en regelt z.s.m. wat en wie je nodig hebt om je volgende doel te bereiken. Praat er over, vraag die hulp en begin! Zorg dat je elke keer beter wordt dan gisteren en dat je (kleine) stappen voorwaarts zet i.p.v. steeds terug te kijken.

Helpt dit artikel je verder? DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.