3 Acties voor blijvend succes

succes-3-acties 3 Acties voor blijvend succes.

 • Wil jij succes?
 • Wil jij zelfs blijvend succes?

Natuurlijk! Blijvend succes. Wie wil dat nu niet? Ben je ondernemer dan krijg je vaak vragen als wat is je omzet, hoeveel klanten heb je, wat is … vul maar in. Allemaal bedoeld om een inschatting te maken hoe succesvol jij bent. En daarna vormen mensen vaak een beeld van hoe ze jou in kunnen schatten. Eerlijk? Nee! Maar zo gaat het vaak. Zelfs als je in loondienst werkt wil men weten waar, wat doe je en als het even kan vragen ze wat het zoal betaald. Vaak om dezelfde reden.

Deze negatieve redenen laten we nu voor eens en altijd los!

Natuurlijk wil jij blijvend succes en dat ga je zelf voor elkaar krijgen ook. De komende weken laat ik je zien hoe je dat doet dus blijf mijn blogs volgen en als je wilt dat ze naar je toekomen schrijf je hier dan in. Bovendien krijg je dan ook 6 video’s die je helpen aan je zelf te werken helemaal gratis.

Blijvend succes is een manier van zelfkennis en met jezelf omgaan. Het is vooral een kwestie van motivatie, niet van bekwaamheid. Wanneer je onderstaande drie acties beheerst kun jij de wereld aan en is het behouden van je succes voor jouw appeltje eitje.

Maar eerst aan de slag!

De drie acties die je moet (gaan) beheersen hebben te maken met:

 • Macht der gewoontead-1238798__180
 • Patronen
 • Gebrek aan alternatief

Uuh?

Ja zeker! Bovenstaande drie punten hebben alles te maken met de associaties die jij bij deze woorden hebt. Jij zult iets moeten veranderen aan je associaties om succes af te dwingen en te behouden. Veranderen dus!

 1. Stel jouw idee over het veranderen gelijk aan het hebben van veel plezier.
 2. Je associeert het willen werken aan veranderen met het hebben van plezier.
 3. Tegelijkertijd associeer je het falen om te veranderen met pijn hebben.
 4. Wees zeker van deze associaties en geloof er in.

ambition-428983__180Je hebt vast wel eens gehoord dat je in lijn met je doelen moet blijven om ze te behalen. Dat is hier ook op toepassing.

Als je nog niet succesvol bent, dan kan dat twee dingen betekenen:

 1. Je leeft in een bepaald patroon dat jou beperkt
 2. Of je bent niet in lijn met het behalen van succes.

Ja, lekker dan, zal je denken. Maar neem dit serieus en denk er over. Of vraag mensen die je goed kennen hoe zij dit bij jou zien.

Wat je gaat doen is dat patroon doorbreken of een nieuw alternatief als patroon creëren. Vervolgens versterk je dat tot het zo’n gewoonte is geworden dat je jezelf makkelijk op deze manier kunt her-conditioneren op momenten dat dit nodig is.

Genoeg theorie. Wat ga je doen?

De 3 stappen in praktijk brengen

 • Macht der gewoonte

Waarom geen gebruik maken van handelingen die je al heel je leven gewoon bent? Omdat ze je niet verder helpen. Misschien voor nu, het leven van alle dag, maar niet om succes te behalen en te behouden. Sta open voor iets nieuws dat ook voor jou gaat werken.

 • Patronen

Als je altijd het zelfde doet, krijg je altijd hetzelfde resultaat. Zo ontstaan patronen die je vast houden in de situatie waarin je zit. Om succes te krijgen moet je dus andere dingen gaan doen zodat je andere resultaten krijgt. En dat maakt het spannend. Want je weet de uitkomst niet van te voren. Misschien moet je wel vaker iets anders doen voordat je weet wat het juiste resultaat levert. En al die tijd is het onzeker. Erg? Nee, er gebeurt niets ergs hoor! Geef al je negatieve woorden die dit oproept een positieve inhoud zoals we eerder besproken hebben. Dan voelt het veel fijner en is het zelfs wel leuk. Maak er een spel voor jezelf van. Levert het stress op, lees dan het blog over Mindfulness dat je hier doorheen kan slepen.

 • Gebrek aan alternatief

Om een patroon te doorbreken moet je een alternatief hebben. Een alternatief dat van invloed is op je keuze om ergens wel of niet voor te gaan. En ik bedoel niet zomaar even iets bedenken, maar echt een alternatief dat de moeite van “alle twijfels” waard is om het toch te doen!

Stel dat je nu alleen op de grond op een wip zit, dan kies je een alternatief zodat de wip omhoog gaat en deze in evenwicht komt (balans) of je zelfs de top laat bereiken. Zo zwaar moet je alternatief wegen.

Een alternatief ook dat je bij de les houdt. Jouw brein moet er zin in hebben om elke dag aan dit doel te werken! Start je dagelijks je brein op om je doel te halen en te behouden.

Actie!                                  dont-panic-1067044__180

Ga aan de slag met deze drie acties, zodat je er klaar voor bent om volgende week de stappen los te laten vanuit die innerlijke drijvende kracht die je nu ontwikkelt… Mail me als je vragen hebt.

Laat je mij weten op welke momenten jij nog in problemen denkt, dan help ik je bij jouw volgende stap.

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

 

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Succes wat heb jij nodig? - Futuretobuild - 18 oktober 2016

  […] samenstelling van emotie en hoe de emotie vormgeeft aan jouw gedrag, daar ging het vorige week over. Vandaag kijken we nog meer naar de zes menselijke behoeftes. Deze behoeftes zullen je helpen […]

 2. Angst en communicatie zijn van jou! - Futuretobuild - 25 oktober 2016

  […] het blog  3 actie voor blijvend succes hebben we gesproken over de 6 menselijke behoeftes en hoe deze je duidelijkheid geven over jouw […]

 3. De drijvende kracht in jou - Futuretobuild - 15 november 2016

  […] had ik het al over drie acties voor blijvend succes en hoe je deze in de praktijk brengt. Nu, ga ik verder met dat blijvende […]

 4. De sleutel naar succes is, doen wat werkt - Futuretobuild - 28 augustus 2018

  […] sleutel naar succes is, doen wat werkt. De reden dat we auto kunnen rijden, ledverlichting hebben de hele sociale media heeft […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.