Succes en balans, wat elke ondernemer moet weten

Succes en balans, wat elke ondernemer moet weten

Succes en balans zijn woorden  die prachtige tafrelen oproepen. Ze geven je het gevoel dat je goed bezig bent. Succes is fijn en het lijkt dan of veel vanzelf gaat, maar dat is natuurlijk niet zo. Succes moet je koesteren en er aan blijven werken. Je mag zeker wel van je succes genieten want je hebt er hard voor gewerkt. Mensen reageren vaak op wat ze van buitenaf zien. Zo zijn er mensen die er niet tegen kunnen als jij succes hebt en dat ook laat weten. Maar daar nemen we snel afstand van. Het zijn vaak de praters die hier last van hebben.

Tot slot moet je weten dat succes alles te maken heeft met falen, vallen, opstaan en weer doorgaan met als uiteindelijk resultaat balans.

Wat is dat heerlijk als je in balans werkt en leeft!

Hoe weet je wat jouw balans is?

Balans is voor iedereen anders. Het heeft te maken met wat jij belangrijk vindt in het leven en waar je blij van wordt. Blij betekent dat het weinig moeite kosten en je in goede staat brengt en dat is vaak je balans. Om balans te vinden moet je eerst een paar keer uit balans raken. Denk aan kinderen die pas leren lopen, ze waggelen en ineens gaat het goed.

Tegenslagen en jij

Ook tegenslagen in het algemeen beïnvloeden je leven of je nu wel of geen succes hebt. Je neemt wel eens een foute beslissing die je later weer corrigeert. Hetzelfde gebeurt als we voor het eerst iets nieuws proberen. Van je fouten leer je en zo ga je door. Verwacht dus niet dat alles altijd meteen goed zal gaan. Je zult tot het uiterste worden uitgedaagd.

Praten of doen?

Dromen waar maken. Ook dat draagt bij aan je balans. Je kent vast wel mensen die over hun dromen praten maar deze niet verwezenlijken. De praters, vol ideeën maar er komt niets uit hun handen. Mensen die niets doen kunnen ook niets fout doen. Veel van deze mensen hebben hun dromen opgegeven omdat ze boos zijn, pijn hebben geleden, anderen de schuld geven of aan een andere vorm van teleurstelling lijden. Zij proberen het niet meer.

Dromen waar maken hoort bij de doeners. De mensen die actie ondernemen steeds weer.

Misschien loopt een deal mis of kom je te laat op een belangrijke afspraak waardoor je een grote doorbraak mist. Ja, dit kan goed pijn doen, maar dromers die vallen, staan ook weer op. Want vallen doen we allemaal, maar falen is een keuze. Je mag jezelf niet toestaan om op te geven wanneer je het gevoel hebt dat je hebt gefaald. Wie niet voorbereid is voor eventuele stormen, is niet klaar om de droom achterna te gaan. Je mag en zult dus fouten maken onderweg.

Jij als mens met je emoties

Wees er maar zeker van dat je niet alleen door anderen zult worden teleurgesteld, maar zo nu en dan ook door jezelf. Om je doel te kunnen bereiken moet je jouw teleurstellingen een plaats geven en zorgen dat ze daar blijven, zodat je jezelf weer oppakt en verder kunt gaan. Je mag vallen, dat betekent niet dat je hebt gefaald. Het betekent alleen dat je in beweging was.

Lukt het wel ineens? Genieten!

Het is niet erg als je emoties zichtbaar zijn, in veel gevallen is het zelfs een vereiste, maar ze mogen nooit de overhand nemen in je beslissingen. Emoties zijn een moment opname dus wacht met beslissen tot dit moment voorbij is.

Emoties zorgen vaak voor impulsieve beslissingen. Zorg ervoor dat je jouw emoties in de hand hebt, zodat je niet te snel beslissingen maakt waar je later spijt van krijgt. Leer reflecteren zodat je naar jezelf kunt kijken en daarbij je eigen handelen overdenkt. Reflecteren heeft als doel je bewust te worden van handelingen en of keuzes die zowel bewust als onbewust door jou gemaakt worden.

Succes vereist tegenwerking

Alle grote namen hebben tegenslagen moeten verdragen en teleurstellingen moeten verwerken. Groot word je niet door wat je bereikt, maar door hetgeen waar je in verandert. En om te veranderen heb je een tegenwerkende kracht nodig.

Als je jouw teleurstellingen weet te overwinnen, zal niets je kunnen stoppen om jouw droom te bereiken. Want als jij vandaag beslist dat je je niet zult laten stoppen of bang maken, dan gaat er een hele wereld voor je open. Wees niet bang om te vallen, het doet pijn, maar je kunt altijd weer opstaan. Het is wanneer je niet meer op wilt opstaan dat je toegeeft aan falen. Val, maar faal niet!

Wanneer we vallen dan verandert er iets in ons. We kijken hoe het anders aan te pakken en worden beter. Deze verandering wordt alleen in werking gezet als je weer opstaat en het opnieuw probeert.

Lees ook de andere artikelen die ik over falen heb geschreven. Helpt dit artikel je verder? DEEL dit artikel dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan jouw toekomst!

Groet, Anje

, , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.