Mindfulness ondernemen

girl-1332736__180Mindfulness ondernemen

Mindfulness ondernemen vergroot je openheid en bereidheid om te leven zoals het is, het volledig te ervaren. En er is niks zweverigs aan hoor. Juist niet zou ik zeggen.

Kijk naar kinderen, die doen dit van nature direct!

Altijd jaloers geweest op de onbevangen manier waarop kinderen opgaan in alles wat ze doen? Geef je speelsheid en vrolijkheid weer de ruimte.

Dat kun jij ook.  Echt!

Ondernemers worden vaak geleefd door hun klanten, de agenda die ze te vol plannen uit angst een klant te verliezen etc. Ze raken daardoor in een burn-out.

Ontdek jezelf en je omgeving opnieuw. Dat kun je overal doen.

Je hoeft alleen maar te leren om beter te gaan kijken en open te staan voor alles wat zich in het hier en nu afspeelt.  Je gaat verder kijken dan je neus lang is.

Mindfulness laat je op een speciale manier oplettend zijn in het hier en nu, zonder te oordelen over wat je ziet of ervaart. Vaak zit ons verstand ons in de weg. Door te veel te piekeren kun je vast komen zitten in je denken. Laat de realiteit toe, ook als die voor jou helemaal niet leuk is.

We leven in een maatschappij waarin we vrij willen zijn van angst en pijn.

Veel mensen denken dat ze met mindfulness voor eens en altijd hiervan af zijn.

Maar dat is niet zo. Kijk normaal ga je de strijd aan om van nare dingen en hun symptomen af te komen. Mindfulness raad je echter aan deze strijd niet te strijden. Maar bekijk rustig wat er aan de hand is.

Als je niet direct resultaat verwacht werken en helpen de oefeningen vaak het beste.

 Drie belangrijke tips:apple-758333__180

 1. Probeer je gedachten, emoties en lichamelijke gevoelens zo min mogelijk te sturen.
 1. Wees nieuwsgierig! Onderzoek je leven opnieuw. Hou je ogen en oren open en geef de oefeningen de kans hun werk te doen.
 1. Geluk zit in de kleinste dingen. Laat dat goed tot je door dringen.

Je gedachten zullen misschien zeggen dat het zinloos is om zo aandachtig stil te staan bij alles. Toch zorgen dit soort ervaringen er uiteindelijk voor dat je je leven leuker en waardevoller zult vinden.

Wanneer je je leven actief beleeft, ben je het meest tevreden.

Dat komt omdat je dan ook bereid bent de negatieve dingen in het leven toe te laten.

Mensen die enge dingen vermijden of vervelende gevoelens niet toelaten, zullen vooral spijt hebben van alles wat ze niet gedaan hebben.

Weet, dat je geest geen verschil kent tussen positief en negatief. Jij hebt gedachten, je bènt ze niet.

accomplish-1136863__180Wil je meer weten of oefeningen doen? Schrijf je dan in voor de GRATIS 6 delige videoserie. Klik hier

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

Trackbacks/Pingbacks

 1. Beperking van je innerlijke kracht - Futuretobuild - 13 september 2016

  […] kracht van binnenuit gebruiken in plaats van beperken, is een proces van zelfbewustwording. Met andere woorden, je hebt het al in je, maar weet misschien nog niet hoe […]

 2. 3 Acties voor blijvend succes - Futuretobuild - 11 oktober 2016

  […] het zelfs wel leuk. Maak er een spel voor jezelf van. Levert het stress op, lees dan het blog over Mindfulness dat je hier doorheen kan […]

 3. Gebruik je tijd goed, neem een pauze! - Futuretobuild - 15 maart 2017

  […] Geen van deze mini vakanties kosten veel tijd of veel geld, maar helpen om je geestelijk gezond te houden. En je brengt zo weer balans, ontspanning, creativiteit en plezier in je leven, voordat het te laat is.En lukt dit allemaal niet…. dan ga ik er voorzitten  en ga voor de mindfullness […]

 4. 10 tips Sociale Media overspoelt je, wat ga je doen? - Futuretobuild - 5 november 2018

  […] eens bewust een tijdje alles langzamer te doen, bijvoorbeeld langzamer te lopen of te bewegen. Je zult merken dat dit al snel een heel aangenaam effect […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.