6 Gedachten die je succes belemmeren

6 Gedachten die je succes belemmeren

Gedachten die je succes belemmeren, we hebben ze allemaal. Succesvol zijn. Dat wil toch iedereen? Maar soms kunnen we onszelf goed in de weg zitten.

Je ouders leren je alles wat nodig is om jezelf te redden. Liefst nog meer maar daar gaat het hier niet over. Toch blijkt dat hoe goed de bedoelingen ook zijn er ergens iets is gebeurd waardoor jij jezelf later flink in de weg kunt gaan zitten. De hele maatschappij hier in Nederland zit er vol van.

Natuurlijk gaat het hier helemaal niet over wat goed of fout was. Ook niet over of er iemand schuldig aan was. Nee, het gaat erom dat jij snapt hoe e.e.a. in elkaar zit. En dan specifiek voor jouzelf.

Mijn grootste tip aan jou is deze week de volgende. Lees het blog van deze week. Ga daarna eens achterover zitten en denk na. Denk na over wat en wanneer deze 6 gedachten die je belemmeren volgens jou zijn ontwikkelt. Vervolgens denk je na over wat jij nu kunt doen om ze te elimineren zodat je er geen last meer van hebt.

Geef jezelf de ruimte, sta je eigen succes niet in de weg en lees hier de 6 meest voorkomende gedachten die je succes belemmeren.

 1. Excuses gebruiken

Je bepaald zelf wat je kiest. Stel anderen dus niet verantwoordelijk voor de fouten die je maakt. Praat foute keuzes niet goed voor jezelf. Zie je fouten onder ogen en bedenk hoe je het beter aan gaat pakken de volgende keer. Leer van je eigen handelen.

 1. Focus op het negatieveopposites-484354__180

Om de een of andere reden zijn we vaak geneigd om te focussen op de negatieve zaken. Maar er is een grote kans dat er meer positieve dingen gebeuren. Alleen lijkt dat dan vaak weer vanzelfsprekend. Het is goed om te kijken waarin je jezelf kan verbeteren, zodat je effectiever wordt. Maar kijk ook naar wat wel goed gaat en steek daar je energie in.

 1. Jezelf boos maken

Accepteer het als je plan niet helemaal loopt zoals je wilt. Ertegen verzetten en vechten maakt het proces alleen maar lastiger. En je gaat jezelf er ook niet beter door voelen. Pas je plannen aan en ga door naar waar je heen wilt.

 1. Calimero effectdownload

‘Het lukt me vast niet’ of ‘ik krijg het nooit op tijd af’. Veel mensen halen zichzelf naar beneden door dit tegen zichzelf te zeggen. Zonde van je tijd en energie. Uit onderzoek blijkt dat je irrationele gedachten minder zwaar worden als je jezelf op een positieve manier aanspreekt in de jij-vorm. Het schept afstand waardoor je rationeler naar de situatie kijkt. Je kunt namelijk meer dan jezelf denkt! 

 1. Het zelf willen doen

Loop je vast en kom je niet verder? Doordat je bijvoorbeeld in cirkeltjes blijft denken of het geheel niet meer overziet? Vraag hulp. Probeer de klus niet alleen op te lossen, maar schakel op tijd hulp in. Door het alleen al bespreekbaar te maken zal je nieuwe inzichten krijgen die je verder helpen. Samen bedenk en of weet je meer.

 1. Kiezen voor de ‘easy way’

Het is makkelijk om te doen wat je altijd al deed. Hetgeen waar je goed in bent of waar je veel verstand van hebt. Wil je stappen maken, dan zal je uit je comfortzone moeten komen. ‘Stretch jezelf’ en zoek je eigen grenzen op. Zo haal je meer uit jezelf en zal je er ook meer plezier aan beleven. Wil jij daar hulp bij? Kom dan naar het Zakelijk Versnellen Event Klik hier

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppente klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. USP, unique selling point dat ben jij! - Futuretobuild - 23 augustus 2016

  […] en nog steeds leeft naar de maatstaven van anderen, dan is het nu tijd om te veranderen. Lees hier hoe je daarmee kunt beginnen. Mag ik kort enkele levenslessen van mij met je […]

 2. Flow en aandacht geven je de juiste focus - Futuretobuild - 21 november 2017

  […] Verder kunnen mensen in de staat van ‘flow’ boven hun eigen kunnen uitstijgen en sneller leren en nieuwe inzichten verkrijgen. […]

 3. Hoe introversie en verlegenheid je assertiviteit belemmeren. - Futuretobuild - 5 februari 2018

  […] en verlegenheid belemmeren je assertiviteit. Tenminste zo lijkt het. Het lijken tegenovergestelden maar ze kunnen ook echt […]

 4. Assertief communiceren, brengt voldoening en succes. - Futuretobuild - 5 maart 2018

  […] niet dat we ‘over ons heen’ moesten laten lopen maar zo werkt het vaak wel. Eigenlijk remt het je om assertief te […]

 5. Hoe krijg ik wat ik wil? - Futuretobuild - 5 december 2018

  […] en je angst overwinnen. Lastig en het is makkelijker te blijven zitten waar je zit: Je bent eraan gewend, de rekeningen worden tenminste betaald en je hebt zekerheid. Want het is eng om te veranderen – […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.