Hoe krijg ik wat ik wil?

Hoe krijg ik wat ik wil?

Hoe krijg ik wat ik wil? Wat wil jij en waarom? We hebben het hier over jouw leven, jouw business! Een succesvol leven vraagt om allerlei ingrediënten, welke horen bij jou? Het gaat er namelijk om dat je start van dat waar jij goed in bent. Ingrediënten die je dus helemaal zelf bezit. De volgende stap is dan kijken welke je niet bezit en wel nodig hebt. Maar eerst jijzelf!

Krijgen wat je wilt.

Een brandend verlangen om te krijgen wat je wilt, is de brandstof voor succes. Hoe graag wil je je doel bereiken? Als het lijkt of het niet gaat lukken, als je een dipje hebt of als je met tegenslagen te maken krijgt, is verlangen de motor die door blijft draaien en je er weer bovenop helpt. Hoe heviger je verlangt naar je doel, hoe sneller en makkelijker je het bereikt. Hiermee zeg ik niet dat alles even snel gerealiseerd is maar het helpt je wel.

 Accepteren wie en wat je bent.

Twijfel je of je wel de juiste keuzes maakt? Ben je regelmatig onzeker in je werk of privéleven? Maak je je druk wat anderen van je denken? Heb jij last van onzekerheid of verlegenheid? Veel mensen zijn vergeten om vanuit hun eigen kracht te leven. Ze twijfelen aan zichzelf en missen het geloof in eigen kunnen. Ze zijn vaak te kritisch en hebben te hoge verwachtingen van zichzelf. Ben je ook moe van die zelfkritiek en faalangst? Heb je het idee dat die onzekerheid je belemmert de dingen te doen die je echt wilt doen?

Het geheim van een sterk en blijvend zelfvertrouwen zit hem in inzicht, begrip en acceptatie. Het gaat erom dat je je echt de moeite waard voelt en voor niemand onderdoet. Want je perfectionisme en zelfkritiek kun je los laten. Er is immers niets om bang voor te zijn. Je bent prima, precies zoals je bent! Los van wat je doet, los van wat anderen denken…

Waarom lukt het je dan niet?

Je bent onzeker omdat je jarenlang gedachten en overtuigingen hebt gehad die je zelfvertrouwen ondermijnen. Regelmatig houd je jezelf voor dat je te veel fouten maakt.

Je maakt je zorgen wat anderen van je vinden. Misschien lukt het je niet echt te geloven in jezelf omdat je diep van binnen het gevoel hebt niet goed genoeg te zijn. Menselijk, maar wel jammer – en niet nodig! Je zelfvertrouwen heeft een enorme invloed op bijna elk gebied in je leven: je eigen ontwikkeling, je geluk, je relaties, je carrière en je gezondheid. Zelfvertrouwen is de basis!

Blijvend zelfvertrouwen krijg je door jezelf te accepteren zoals je bent. Probeer niet al je slechte eigenschappen te verbeteren. Dat maakt alleen maar onzeker. Focus op je goede eigenschappen. Het zijn de goede eigenschappen die je succes gaan brengen.

Zelfvertrouwen op zich is voldoende, maar als je daarnaast gelooft in iets dat groter is dan jezelf zal je sneller succes aantrekken. Dan is het alsof de buitenwereld, het universum, God of waar je ook in gelooft je een handje helpt. En we kennen allemaal voorbeelden van ‘toevalligheden’ die ons hielpen op onverwachte momenten.

 Visie.

Een visie is het beeld van wat je wilt. Als je niet weet wat je wilt, kun je er ook niet komen. Visie is het zien van je doel alsof het al bereikt is. Zonder een visie kan er niets bereikt worden, want hoe kun je iets bereiken als je niet weet hoe het eruitziet? Je bent waar je aandacht is en dat zal dan ook sterker worden.

 Focus.

Je bent waar je aandacht is zeker als je een goede focus hebt. Focus is waar je je op concentreert. Het laat je alleen zien wat je wilt. De rest verdwijnt naar de achtergrond. Het pad naar het doel dat je wilt bereiken wordt door je focus concreter en zichtbaar. Alles buiten dat pad is dat wat je niet wilt of minder belangrijk vindt. Concentreer je op wat belangrijk is: je kunt nu eenmaal niet alles doen.

 Jouw gedachten.

Gedachten aan succes creëren succes, gedachten aan mislukking creëren mislukking. Denk aan wat je wilt, niet aan wat je niet wilt. Denk aan overvloed, niet aan tekort. Denk aan creëren, niet aan concurreren. Zo is het ook met je emoties en frustraties. Gedachten creëren emoties. Positieve gedachten leiden tot positieve emoties. Negatieve gedachten leiden tot negatieve emoties. Het is jouw keuze.

 Leven is het meervoud van lef. Heb de moed om je eigen weg te gaan, om je toekomst niet af te laten hangen van wat anderen van je verwachten. Moed is wat we bewonderen in de mensen die risico’s durven te nemen en zich niet laten weerhouden door tegenslagen.

 Gewoon actie of de juiste actie.

Stel je voor… Het is maandagochtend, je gaat naar je werk en denkt: “Is dit het nu? Is dit het werk dat ik voor de rest van mijn leven wil blijven doen? Ik mis plezier, energie en passie!” Misschien weet je niet wat je het liefst zou willen doen. Of weet je dat wel, maar durf je niet de overstap te maken. Misschien wil je weten wat voor werk het beste bij je past. Misschien vraag je jezelf af hoe je daar een inkomen mee kunt verdienen. Het kan!

Er zijn maar twee redenen waarom je nog niet je droombaan hebt: Je weet niet wat je wilt of je weet het wel, maar denkt niet dat het je lukt.

Het gaat dus om je passie ontdekken en je angst overwinnen. Lastig en het is makkelijker te blijven zitten waar je zit: Je bent eraan gewend, de rekeningen worden tenminste betaald en je hebt zekerheid. Want het is eng om te veranderen – begrijpelijk! En toch blijft dat stemmetje in je achterhoofd zeggen: “Dit maakt mij ook niet gelukkig.” Je weet dat je actie moet ondernemen… Welke actie? De juiste!

Eerst moet je duidelijk bepalen wat je wilt. Er zijn vast al mensen die doen wat jij graag zou willen! Wat zijn de stappen die je dan moet nemen? Vraag het ze.
Hard werken is geen garantie voor succes, slim werken wel. Concentreer je niet op de acties waar je geen talent voor hebt of die je niet inspireren. Dan krijg je uiteindelijk wat je niet goed kunt en wat je niet wilt. Besteed al dit soort ongewenste acties zo veel mogelijk uit: laat het over aan anderen. Concentreer je of de dingen waar je wel goed in bent en die je wel inspireren.

 Eigen ontwikkeling.

Het belangrijkste ingrediënt. De mate waarin we onszelf ontwikkelen bepaalt de mate waarin we krijgen wat we willen. Als je jezelf ontwikkelt, ontwikkelt je succes zich met je mee. En het juiste moment? Dat is NU! Maar dat wist je al, nietwaar?

Helpt dit artikel je verder? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten! DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like of Share knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.