USP, unique selling point dat ben jij!

USP, unique selling point dat ben jij!

USP unique selling pointUSP, unieke producten, jezelf opmerkelijk neerzetten. Tegenwoordig is het meer dan eens heel belangrijk om anders te zijn als je concurrent. Veel ondernemers worstelen hiermee. Dat hoeft helemaal niet. Je hebt alleen lef nodig!

Ik ben opgegroeid met de gedachte dat het belangrijk is wat anderen van mij vinden. Ik gedroeg mij zoals van mij verwacht werd, vriendelijk, representatief en geen eigen mening hebbend. Het heeft vele jaren en heel veel innerlijke strijd gekost om mij uiteindelijk weinig tot niets meer van de mening van anderen aan te trekken. Ik besefte opeens dat ik mijn eigen ik was kwijt geraakt. Ik leefde volgens de maatstaven van anderen. Maar wie was ik, en wat wilde ik? Waar word ik blij van?

Op enig moment in mijn leven nam ik een drastisch besluit en koos voor mezelf. Dat vergde moed en werd mij in mijn omgeving niet in dank afgenomen. Ondanks het feit dat ik gaandeweg vele vrienden ben kwijtgeraakt, heeft dit besluit mij geholpen los te komen van de maatstaven van anderen.

Ik ging mijn eigen weg en luisterde naar wat mijn hart vertelde. Daardoor kon ik blij en vrolijk zijn en was ik niet langer gevangen in een keurslijf. Door mijn vele studies ontdekte ik dat er veel meer mogelijk was. Ik mocht eindelijk leven en ontdekken wie ik was of liever gezegd,  wie ik ben.

Laat los! Loslaten

Ik realiseerde mij dat ik bijzonder ben en dat ik anders mag zijn. Dat het mooi is om mij te omringen met positieve mensen die mij graag omhoog helpen. En dat het noodzakelijk is om de mensen los te laten die mij klein willen houden. En dat heb ik gedaan. Moeilijk, soms eenzaam maar altijd de juiste beslissing gebleken.

En jij? Ook jij bent bijzonder. En als jij je in bovenstaande herkent en nog steeds leeft naar de maatstaven van anderen, dan is het nu tijd om te veranderen. Lees hier hoe je daarmee kunt beginnen. Mag ik kort enkele levenslessen van mij met je delen?

Missie

Iedereen heeft een missie hier op aarde. Ja, ook jij. Alleen jij kunt jouw missie uitvoeren. Als je weet wat dat is zal je in staat zijn je met passie hiervoor in te zetten. Je zal doorzetten wanneer het een keer moeilijk gaat. En geloof mij, er zullen zeker moeilijke en eenzame tijden komen.

Jouw droom

Weet je nog niet wat jouw missie is? Maak het dan je eerste prioriteit om dat te achterhalen. Dan pas kun je doelgericht aan de slag.

Jouw droom

Je hebt een droom, jouw droom. Niet die van je ouders en ook niet die van je zus. Nee, van jou. Jij bent de enige die ervoor kan zorgen dat jouw droom werkelijkheid wordt. Een ander zal het niet voor je doen. Die is bezig met zijn eigen droom. Het leven is wat jij ervan maakt. Dus benoem je droom en begin te bouwen. Deel je droom met anderen (wel de juiste mensen) en er zullen deuren voor je opengaan. Wacht niet, begin vandaag! Tijdens mijn event en trainingen vertel ik je hoe je jouw missie ontdekt en je droom in concrete acties omzet.

Niet vergeten

Help anderen te groeien en bied hen kansen waar mogelijk. Vergeet niet dat ook jij onderaan de ladder bent begonnen en dat er wel ergens een helpende hand tevoorschijn kwam die jou een kans bood of omhoog trok. Groeien doe je zelf, maar nooit alleen!

Gewoon bijzonder

Doe maar gewoon. En daar ontstond het probleem. Ik ben niet gewoon en jij ook niet. Dus vandaag zeg ik tegen jou, wie je ook bent en waar je ook bent: Jij bent bijzonder. Dus doe maar gewoon, je eigen ding, volg je hart en zorg dat jij jezelf kunt zijn! Jij bent je USP

Jouw USP dat ben jezelf. Niemand is precies zoals jij. Maak er gebruik van!

Laat je mij weten op welke momenten jij nog in problemen denkt, dan help ik je bij jouw volgende stap.

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

, , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.