Ontdek je missie door jezelf te zijn.

Ontdek je missie door jezelf te zijn.

Ondek jouw missieOntdek je missie door jezelf te zijn. Op verzoek van velen is hier een vervolg op het blog van vorige week. Daarin heb ik je verteld dat loslaten de eerste stap is om bij jezelf uit te komen. In dit artikel ga ik in op hoe jij jouw missie kunt vinden.

Jouw innerlijke missie

Misschien weet jij al heel lang wat jouw missie is. Dat stemmetje, dat onderbuikgevoel, een innerlijke drang die maar niet weggaat. Ik kwam er al heel vroeg achter dat ik het geweldig vind om mensen iets te leren en ze te helpen om beter te worden in datgene wat ze kunnen of willen. En hoewel ik als People Manager dagelijks mensen coachte en begeleidde, heb ik toch jarenlang geprobeerd om los te komen van mijn kantoorbaan. Uit veiligheid en zekerheid bleef ik zitten. Ik was alleen met mijn opgroeiende kinderen en hoge vaste lasten. Hoewel ik een succesvolle carrière opbouwde, bleef dat stemmetje knagen.

Lees hier meer over deze angst, die je tegenhoudt.office-620823__180

Het gaat toch vanzelf?

Ik zei altijd: eerst de kinderen en daarna wil ik niet meer voor een baas werken. De tijd verstreek en ik werkte nog steeds op kantoor. Intussen had ik de “droom” om niet meer voor een baas te werken opgegeven. Want wat ik ook dacht of overwoog, ik ondernam geen actie, was te druk in de baan. Ja, dan gebeurt er natuurlijk ook helemaal niets. Ik had veel verschillende leuke maar zware banen met fijne collega’s. Om verveling tegen te gaan heb ik mij telkens ook daarin laten scholen. Zolang het nieuw was ging het goed. Maar toch kwam de dag dat ik met steeds meer tegenzin naar het werk ging. De vraag die toen voorbij kwam ging over hoe graag wilde ik het en was ik bereid daar moeite voor doen? Of hoopte ik dat het vanzelf zou gebeuren?

Dit gebeurt bij de meeste van ons.

We zeggen zoveel en willen van alles maar doen niets of niet genoeg. Er is van alles wat ons tegenhoudt. En dan kun je je afvragen hoe graag je iets wil en wat je ervoor over hebt. Wat wil je doen, of misschien juist laten om die droom uit te laten komen? Ik heb geleerd dat als je iets ontzettend graag wil en zelf geen actie onderneemt, het leven je soms een duwtje geeft. Dat kan zijn in de vorm van ontslag, scheiding, een burn-out of lichamelijke klachten.

Zichtbaarheid

Je weet waar jouw kracht ligt. Wees niet bang om deze kracht te laten zien. In het begin kan het spannend of zelfs eng zijn. Maar durf die stap te zetten. En wanneer mensen tegen je zeggen dat je iets niet kunt, is het omdat zij hun Zichtbaarheiddroom niet durven of kunnen leven. Durf te laten zien wie je bent en wat je kunt. De juiste mensen zullen dat waarderen.

Het werd steeds zwaarder om naar mijn werk te gaan en toen in het laatste jaar van mijn “loondienst-carrière” het project dat ik had afliep, was de uitdaging weg. Ik miste de passie, de drive, de motivatie om naar het werk te gaan. Een inhoudelijk interessante baan en geweldige collega’s konden daar niets aan veranderen. Ik begon voor mijzelf!

Mijn missie

En ja, ook ik kreeg een paar keer de spreekwoordelijke schop onder mijn achterste van het leven. Deze ervaring deed mij besluiten nooit meer iets te doen waar ik niet blij van word. De zoektocht die daarna volgde, was niet gemakkelijk, verre van. Maar toen stond opeens mijn missie, onder mijn neus. Ik kon er niet omheen. Door een samenloop van omstandigheden én kansen die ik voor mezelf had gecreëerd, kwam ik erachter dat ik echt in staat ben om mensen te helpen naar een volgend niveau van datgene waar ze mee bezig zijn. Ik ben dankbaar voor de schop die ik kreeg.

Kleine stap groot bereik

Het maakt niet uit op welk punt je in jouw leven staat. Als je voelt dat je verder wil, doe het dan. Ik zeg daarmee niet dat je je baan zonder nadenken moet opzeggen. Maar begin eenvoudig. Lees hier meer over kleine stapjes. Koop een notebook. Een mooie. Zo één waar je graag in schrijft. Waar je blij van wordt wanneer je het ziet. En begin te schrijven.

Maak drie kolommen en benoem ze als volgt:Kleine stap groot bereik

  • Waar ben ik goed in?
  • Wat vind ik leuk om te doen?
  • Is hier behoefte aan? Wie help ik ermee?

Benoem waar je goed in bent, waar je kracht ligt. Wees niet bescheiden. Je schrijft het niet voor een ander, maar voor jezelf. Wees niet bang om op te schrijven wat je leuk vindt en wat jouw passie is. En misschien heb je wel meer dan één passie. Noteer ze allemaal. De eerste twee elementen zullen je helpen jouw missie te achterhalen. Maar een combinatie van alle drie zal maken dat je een solide basis hebt voor de volgende stap.

Je moet fouten maken!

Je leert van je fouten. Die zijn uniek want ze zijn van jou. En fouten maken mag, daar groei je van, mits je  ervan leert. Laat de mensen los die je steeds wijzen op je fouten. Zij houden je tegen verder te groeien.

Jij bent het waardJij bent het waard

Gun jezelf de ruimte om te groeien. Investeer in jezelf, je bent het waard.

Laat je mij weten op welke momenten jij nog in problemen denkt, dan help ik je bij jouw volgende stap. Of kom naar mijn event daar hebben we het over missie, visie, starten en nog veel meer!

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

 

, , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ondernemrschap in “de huidige tijd”, lukt je dat? - Futuretobuild - 30 december 2017

    […] ondernemers hebben een zelfbeeld dat niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid of het beeld dat anderen van hen hebben. Zij […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.