Gebruik je tijd goed, neem een pauze!

relax-1293325_960_720Gebruik je tijd goed, neem een pauze!

Wanneer ik aan het werk ben – in een training of in mijn kantoor – ben ik meestal gepassioneerd, energiek, opgetogen en heb ik het gevoel dat ik eindeloos kan doorgaan.

Maar na 6 maanden van hard werken heb ik even een pauze nodig.

Gewoonlijk ga ik dan 1 tot 2 weken op vakantie – weg van werk en het kantoor – even een andere omgeving en weer, zodat ik mijn batterijen weer kan opladen en me op kan maken voor een nieuwe drukke periode.

Maar het ging iets anders dit jaar.

Ondanks dat het mijn beste jaar ooit was tot dusver en ik geen trainingen heb gepland, heb ik ineens een lange lijst van dingen. Dingen, die ik wil afmaken, waardoor de meeste van mijn vakantieplannen in rook opgaan.

Dus in plaats van 3 weken in het buitenland, heb ik een week met mijn gezin gepland. ik denk dan ook altijd aan dit blog

En jij?

Dezelfde taken waarvan je energie krijgt en veel voldoening, kunnen je ook uitputten, als je niet af een toe eens diep ademhaalt en ontspant. Voordat je het weet ben je moe, uitgeput, on-creatief, ongelukkig en misschien zelfs ziek.

Het zou zonde zijn als je de lol in je business kwijt raakt, of de passie voor wat je doet.

En daarom raad ik je aan om voor een moment te stoppen… en een pauze te nemen! 

Wat kun jij doen gedurende een paar minuten per dag, een dag in de week of gedurende een paar dagen?

Hier volgen een paar van mijn favoriete pauze momentensport-719768__180

 1. Sport & bewegen 
  Ik ga 2 keer in de week naar de sportschool.
  Gedurende 1.5 uur zijn de enige dingen waarop ik me concentreer mijn lichaam en mijn ademhaling. Aan het einde van de training ben ik fysiek op – maar mijn geest is helder en fris. Of ik ga buiten iets ondernemen zoals skeeleren.
  Hoe zet jijje lichaam in beweging, zodat je geest kan uitrusten?
 2. Laat opstaan 
  Dit werkt niet voor iedereen, maar ik vind het heerlijk om lang in bed te blijven liggen en niets te doen. Als je kunt, plan je meetings later op de dag en geniet een of twee keer per week van een late ochtend.
 3. Sauna
  Ik vind het heerlijk om een vrije dag alleen in de sauna door te brengen (zodat ik met niemand hoef te praten). Ik gebruik alleen de stiltesauna’s en doe lange dutjes in de ontspanningsruimte.
  Geen boek, geen muziek, geen gepraat. Des te meer ik contact maak met mijn lichaam, des te meer ontspant mijn geest zich.
 4. Tijd in de natuurdog-972794__180pauze
  Dat hoeft geen bergmeer in Zweden te zijn of de Pyreneeën. De bossen, de duinen en het strand zijn al heel lang mijn favoriete plekken om te ontspannen.
 5. Doe wat je het liefst doet
  Ik ben gek op zomaar een eind wandelen, of een film kijken met mijn dochter, hand in hand lopen met mijn partner, een goed boek lezen of dagdromen op de bank…

Geen van deze mini vakanties kosten veel tijd of veel geld, maar helpen om je geestelijk gezond te houden. En je brengt zo weer balans, ontspanning, creativiteit en plezier in je leven, voordat het te laat is.En lukt dit allemaal niet…. dan ga ik er voorzitten  en ga voor de mindfullness

Nu is het jouw beurt!

Hoe ontspan jij je, hoe raak jij de stress kwijt en hoe zien jouw pauzes eruit?

Ik ben erg benieuwd, dus neem even een moment om jouw favoriete manieren van ontspannen stress loslaten hieronder te plaatsen. Wat is jouw favoriete pauze?

Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit artikel?
Deel het met al je vrienden door te klikken op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen links op deze pagina, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

, , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. 5 Tips die decemberstress voorkomen - Futuretobuild - 21 december 2016

  […] je batterij weer op, gebruik je tijd […]

 2. 5 Tips om de balans te houden in stresstijden - Futuretobuild - 15 maart 2017

  […] Mijn laatste kerstvakantie leidde tot een heel nieuwe dagindelingen, nieuwe activiteiten die ik wilde gaan doen en wat ons leven volledig veranderde. Lees ook dit blog over tijd […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.