Je droom vooruit of je droom achterna?


Je droom vooruit of je droom achterna?

Je droom vooruit of je droom achterna, waar dacht jij direct aan? Het kan namelijk allebei. Je droom achterna levert je m.i. niet zo veel op. Toch ben je er razend druk mee maar je haalt je doel niet. telkens blijf je hangen en je droomt je droom steeds opnieuw. Je droom vooruit, daarmee ga je aan de slag, je maakt een plan van aanpak. Zelfs al staat dat op een bierviltje je hebt een richtlijn naar je doel nodig! En aldoende maak je dan je droom waar. Klinkt heel erg makkelijk maar ook ik weet dat er meer bij komt kijken.

Veel gebruikte termen

Eerst nog even andere termen die gebruikt worden om te laten zien dat je dromen kunt realiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Droom groots
 • Volg je hart/ gevoel
 • Alles kan
 • Je kunt worden wat jij wilt

Het probleem is dat je altijd te maken hebt met je gevoel en je denken. En die staan vaak haaks op elkaar. Welk van deze twee geef jij voorrang?

Volg je hart / gevoel.

Tjonge, wat zijn er veel gevoelens waar je last van kunt hebben. Er is echter een heel groot gevoel dat telkens weer de kop op steekt en dat is het gevoel van angst / falen. En kiezen? Je wilt helemaal niet kiezen tussen:

 • Hart en hoofd
 • Intuïtie en ratio
 • Wat goed voelt en wat verantwoordelijk voelt
 • Gaan voor je passie of voor het geld

Een deel van deze ellende kun je afschrijven op de maatschappij zoals die nu is. Wij komen uit het idee dat je gaat studeren om daarna hard te werken, gaat voor huisje boompje beestje, kortom de veilige route. Je plaatste jezelf in een hokje en wordt daar goed in. Een ander deel zit in jou en dat kun je veranderen. Vroeger was er van alles tekort. Te weinig eten, te weinig veiligheid, te weinig warmte. Je hersenen zijn gewend om te denken ‘in tekort’, want dat was hoe het vroeger was.

Daarom doe je dat nog steeds. Je gaat er automatisch van uit dat je te weinig tijd hebt, dat je heel hard moet werken om gewaardeerd te worden, dat je voorzichtig moet zijn met geld (want anders raakt het op!) en dat er maar 1 de beste kan zijn. Toch?

Dat was TOEN! Jij leeft NU!

Er is een andere route namelijk die van vrijheid! Met weer andere problemen.

Zo is er:

 • Vrije keuze, wat wil je doen, wanneer, met wie en in hoeveel tijd en voor hoeveel geld
 • Vrijheid om te onderzoeken en uit te proberen, helaas levert dat geen inkomen op en waar leef je dan van
 • Vrijheid alles te leren, maar als je alles kunt wat kies je dan om geld mee te verdienen?

En met de tijd zit je gevangen in je vrijheid; niet weten wat je met al die vrijheid moet.

Je stelt jezelf de volgende vragen:

 • Als alles kan hoe pak je dat dan aan?
 • Als je geen echte passie hebt maar alles kunt, wat moet je ermee?
 • Waar begin je en tot hoever ga je?
 • Hoe kom je van dromen naar doen?

HELP!!!

Inzicht

Elke tijd heeft dus de voor en tegens. Inzicht in jouw situatie en jouw manier van denken is dus cruciaal. Het gaat er vooral om hoe jij leert er orde in te scheppen, er uit te halen wat bij jou past. Want in je hersenen zitten nog heel veel patronen die toen wel handig waren, nu zitten ze je in de weg.

6 stappen die je verder helpen

 1. Stop met je onzeker en gestrest, ondergewaardeerd en onderbetaald voelen. Wat je nu hebt is oké( het is wat het is) en jij gaat zorgen dat dit beter wordt!
 2. Zorg dat je genoeg kennis hebt of deze bij iemand haalt (coach) om dit negatief denken te veranderen.
 3. Ontdek wat jou nu echt belemmert te zijn hoe jij dat wilt. Herken de pijnlijke redenen waarom je niet bij je droom uitkomt.
 4. Leer hoe je van verdrietige momenten de grootste cadeaus kunt maken.
 5. Hou jezelf niet langer gevangen en wees overtuigd dat je meer kunt bereiken dan je nu nog denkt.
 6. Ga ervoor! Het is een uitnodiging om zonder verontschuldigingen voluit je waarde te omhelzen, zodat je een toekomst van overvloed en vrijheid kunt creëren. De keus is aan jou… jij bepaalt!

En lukt je dit niet alleen? Neem dan contact op want ik kan je erbij helpen! Zorg dat je dat nu echt wilt. Dan zit je er volgend jaar heel anders bij!

Helpt dit artikel je verder? DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.