De drijvende kracht in jou

inspiration-1514296_960_720De drijvende kracht in jou

 • Ben je klaar voor die grote verandering?
 • Wil jij weten hoe je dat in praktijk brengt?

Eerder had ik het al over drie acties voor blijvend succes en hoe je deze in de praktijk brengt. Nu, ga ik verder met dat blijvende succes. Je krijgt in dit artikel een formule om alles in de praktijk toe te passen. Actie dus!

Het zijn de 5 stappen achter de drijvende kracht voor dat blijvende succes. De meeste mensen falen om hun doelen te behalen voor één simpele reden, namelijk ze nemen nooit de eerste stappen.

Er zijn vijf simpele stappen te nemen in de kracht van impulsen.

 1. Zet jezelf in een piekstaat
 2. Vind je passie!
 3. Beslis, committeer en los op!
 4. Neem onmiddellijke, intelligente, consistente en massieve actie
 5. Wees eerlijk met jezelf en werk met de SMART formule

Maar hoe breng je deze 5 stappen in de praktijk?hand-1701989_960_720

Deze vijf stappen verlopen in een vicieuze cirkel waarbij de krachten versnellend of vertragend kunnen werken. Het begint met:

 1. EMOTIE Om een piekprestatie te leveren moet je jezelf in een piekstaat verkrijgen. Dat doe je met je lichaam en door je te focussen.
 2. KRACHT VAN CONCENTRATIE aan de slag door op zoek te gaan naar je passie, waarbij waarden als brandstof werken voor je drijf. Waarden zoals ‘waar houd je van? Waar heb je een hekel aan? Waar ben je gepassioneerd over? Wat wil je echt? Wat drijft je nou echt’.
 3. MODELLEER  Rolmodellen zijn een van de beste manieren om van te leren. Nadat je die beslissing hebt genomen en jezelf eraan gecommitteerd hebt, kan je het probleem gaan oplossen door te kijken hoe je rolmodellen dat gedaan hebben.
 4.  SYNERGIE toepassen door de eerste drie stappen samen te laten gaan, zodat het meer oplevert dan de som der delen. Door te werken aan intelligente, massieve actie kan je praktisch alles oplossen. Zorg dat je een model vindt dat zich al heeft bewezen of creëer er zelf een. Zorg ook voor een plan. Doe iets onmiddellijk voordat het verdwijnt uit het zicht van waar jij je doel hebt gezet. Urgentie is kracht!
 5. OMGEVING  Deze zal invloed uitoefenen op je keuze. Of het jou versnelt of afremt in het behalen van je succes is aan jou. Wees eerlijk tegen jezelf en laat je leiden door je eigen gevoel. De NIEUWE SMART-formule werkt daar goed voor.

De NIEUWE SMART formule

 • ‘Strategie’ Werk met een Strategie. Controleer het, verander het, pas het aan en pas het opnieuw toe. Net zolang tot het werkt.
 • ‘Meet’ betekent eigenlijk ontmoeten. Je kunt dit vrij vertalen in het ontmoeten van alle onderdelen die je bij elkaar brengt en bekijkt door te meten. Voldoet het aan je eisen en brengt het je op je pad? Door Meten kan je vaststellen of je op de goede weg zit.
 • ‘Assess’ oftewel taxeer de resultaten op basis van of de strategie je de emotionele beloningen geeft die je wilt.
 • ‘Reinforce’ oftewel versterk de strategie met wat werkt en onderneem nieuwe actie om door te gaan met de impuls.
 • ‘Take’ oftewel onderneem opnieuw actie.

roller-coaster-449136_960_720

Het leven is een achtbaan. Er wordt vaak gezegd dat als je geen ups en downs hebt, het betekent dat je dood bent. Iedereen kent deze clichés over het leven. En veel mensen herkennen zich er ook in. Successen deelt men maar al te graag met anderen. Facebook is een goed voorbeeld van hoe er een perfect leventje geschetst kan worden. Je zou er bijna jaloers van kunnen worden als je elke keer leest hoe ‘makkelijk’ iemand het gemaakt heeft. Maar is het wel zo makkelijk als mensen het doen blijken?

Nee! het is hard werken, doorzetten en zoals Churchill al zei: “Geef nooit op. Nooit!”

Laat je mij weten op welke momenten jij nog in problemen denkt, dan help ik je bij jouw volgende stap.

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

, , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Perfectionisme, stop hou op! - Futuretobuild - 27 september 2018

  […] stop hou op! Perfectionisme heeft alles te maken met het stellen van te hoge eisen aan je functioneren. Twijfel over je geheugen en concentratie kan ook ontstaan doordat je te hoge […]

 2. 7 stappen die je helpen bij een burn-out - Futuretobuild - 29 oktober 2018

  […] is ook dat er wordt toegewerkt naar veranderingen in jouw levensstijl die ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet opnieuw gebeurt. Je moet dus een […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.