3 Tips om Beperkingen tegen te gaan

sign-1438605_960_720 3 tips om Beperkingen tegen te gaan

 • Waarom voel jij beperkingen in datgene wat je nastreeft?

 • Hoe kun je die beperkingen overwinnen?

Zoals ik 13 september al aangaf zijn het de tools die je gebruikt en die je in staat stellen die kracht van binnen los te maken. Het is als een bloem laten groeien waar je denkt dat het niet kan. Vandaag vertel ik over praktische kant ervan. Dat klinkt moeilijk, maar is in feite heel eenvoudig. Daarbij is het ontzettend belangrijk om de kracht van binnen naar buiten te brengen. In dit blog deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen. Het draait allemaal om:

De drie vragen die te maken hebben met praktische denkenflower-815301__180

We kunnen allemaal praktische denken. We hebben allemaal de mogelijkheid om te ontcijferen wat er werkelijk aan de hand is in een situatie, zowel bij onszelf als bij anderen om wie we geven.

De uitdaging is dat we niet geleerd hebben hoe we die kwaliteiten kunnen aanspreken. Hoe gebruik je ze zo om op effectieve wijze de veranderingen in onszelf en in onze levens te creëren. Door drie vragen te stellen, ben je in staat de natuur van de mens te begrijpen. Door deze drie vragen ben je zelfs in staat om te voorspellen hoe en waarom wij doen wat we doen. Het is belangrijk te begrijpen wat er in de basis of op natuurlijke wijze met mensen aan de hand is. Weet je dit dan zal je des te meer begrip en positieve invloed hebben als ouder, leider, professional, partner of vriend.

3 tips om beperking tegen te gaanbilliard-1430085__180

Om een effectieve praktisch aan de slag te kunnen gaan, zijn er drie vragen die je moet beantwoorden:

 1. Wat stopt je om vooruit te bewegen, om actie te ondernemen om je beste zelf te zijn?
 2. Wat bepaalt de kwaliteit van je leven?
 3. Waarom doe je wat je doet? Wat zijn je ultieme drijfveren achter al je acties?

1: wat stopt ons om vooruit te bewegen?

Het antwoord is angst. Angst kan onze denkwijzen vernietigen en ons tegenhouden om actie te ondernemen. We ervaren allemaal angst in een bepaalde vorm in ons leven:

 • Angst om afgewezen te worden
 • Angst om te falen
 • Angst voor succes (hoe kan ik met de druk omgaan en door blijven gaan om te leveren op een hoog niveau)
 • Angst voor liefde of het verliezen van liefde
 • Angst om alleen te zijn
 • Angst voor het onbekende.

In feite voelen de meeste van ons een combinatie van deze angsten gedurende ons leven.

Angst is in iedereen aanwezig en zal nooit helemaal weggaan. Het geheim is om te leren hoe je angst gebruikt in plaats van je te laten gebruiken door angst!

Er zijn twee grote angsten die alle mensen delen, namelijk ‘we zijn niet genoeg’ en ‘er wordt niet van ons gehouden’. Vooral de laatste is van belang, want liefde is als zuurstof voor onze ziel.

balance-174328__1802: Wat bepaalt de kwaliteit van onze levens?

Het antwoord is emoties. Wat onze levens bepaalt zijn de betekenissen, die wij koppelen aan de dingen in onze levens, die weer geschapen zijn door onze eigen persoonlijke gedachten en hoe we kijken naar de wereld. Oftewel, het geloof en de waarden die we hebben gecreëerd.

Voorbeeld:

Twee mensen kunnen bijvoorbeeld dezelfde gebeurtenis ervaren, waarbij de ene persoon denkt: ‘Ik word gestraft.’ en de andere persoon denkt: ‘Dit is de grootste gift dat ik ooit heb ontvangen’. Het verschil in perceptie heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van de levens van deze personen, maar ook op welke acties zij vervolgens zullen nemen.

3: Waarom doen we wat we doen?

Het antwoord is menselijke behoeftes. Hoe komt het dat de ene persoon zijn eigen leven zal opofferen voor een ander, terwijl een ander persoon een weg kiest zonder aan anderen te denken? Ongeacht wie je bent in de wereld of wat je doet, er is een gemeenschappelijke kracht die als drijfveer werkt en al onze emoties en acties schept. Het bepaalt de kwaliteit van onze levens en uiteindelijk ook ons lot.

De gemeenschappelijke kracht is menselijke behoefte.positive-1521334__180

We zijn allemaal gedreven, dag na dag, om behoeftes te vervullen. Ongeacht wie we zijn, onze achtergrond, beroep, religie of ras. Hoewel een ieder van ons een unieke en speciale persoon is, we zijn allemaal voor een groot deel op dezelfde wijze aangeleerd wat onze behoeftes zijn.

Lees ook dit blog eens het helpt je vast verder. Volgende week meer hierover want dan ga ik wat dieper in op vraag 2 en 3 door uit te leggen hoe je de kwaliteit van je leven kan bepalen en uit te leggen hoe de menselijke behoeftes zijn opgebouwd.

In het Zakelijk Versnellen Event, en nog meer in de trainingen en coaching, neem ik je mee naar jou waarom en jouw drijfveer, passie en behoefte. Wil of kun je daar niet op wachten neem dan via de e-mail contact met mij op.

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

 

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vijf stappen die je helpen bij verandering en groei - Futuretobuild - 1 juni 2017

  […] automatische reactie die veel medewerkers hebben wanneer ze horen van veranderingen binnen de organisatie is dan ook vermijden (bukken: het waait wel over) of vechten (weerstand: […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.