Starten is nadenken voordat je begint, waar wil je zijn?

Starten is nadenken voordat je begint, waar wil je zijn?

Starten is nadenken voordat je begint. Je kent vast die mop van een aantal mensen, die in een vliegtuig zitten en er is een parachute te weinig. Eentje gaat in plaats van een parachute met een rugzak om naar buiten.

Starten, denk na voordat je begint.

Vergeet niet waar het eigenlijk om gaat! We zijn vaak erg gericht om actie te ondernemen. Ons doel is snel resultaat en niet te lang nadenken waarom we iets doen. Soms maken we een plan, maar gaan zeker direct van start. Zo blijven we bezig totdat we ons op een bepaald moment afvragen: ‘Waar doen we het allemaal voor? Waarom ben ik hier ooit aan begonnen? Vind ik het nog wel leuk? Geeft dit me nog wel het resultaat dat ik wil?’

Actie nemen zonder inzicht in wat je wilt en waarom, is springen zonder parachute: je komt wel ergens terecht maar niet op de manier die je hebt bedacht.

Waar wil je zijn?

Nadenken voordat je begint. Bekijk eens of al die dingen die je elke dag doet je brengen waar je wilt zijn. Of jij nog op weg bent naar je doel. Elke dag word je een beetje uit je koers geduwd: door de mensen in je omgeving, door te weinig tijd, door andere prioriteiten. Voor een dag of een week maakt dat niet uit. Maar voor een jaar wel.

Denk na voordat je begint…en denk terwijl je bezig bent: is dit wat ik wil?

Succes zonder risico is niet mogelijk.

Leven is risico nemen. We weten maar één ding zeker: als je geen risico neemt, gebeurt er niets.
En als er niets gebeurt, kun je ook niet je doelen bereiken.

Om succes te hebben moeten we buiten onze comfortzone treden – het gebied waar je je veilig voelt. Dat levert soms spanning op en daarom zijn we daar voorzichtig mee. We willen het liefst onze doelen bereiken zonder risico te lopen. Echter, wanneer je terugkijkt naar je grootste overwinningen, zal je zien dat het ook je grootste uitdagingen waren. Je grootste triomfen kwamen na je grootste problemen.

Maak fouten!

Op je weg naar succes zal je onherroepelijk fouten maken. Er is niemand die succesvol is en nooit fouten heeft gemaakt. Fouten maken hoort bij succes. Hoe heb je anders leren lezen? Leren fietsen? Of iets anders geleerd?

Als je fouten maakt, krijg je resultaat. Als je leert van dat resultaat, krijg je een beter resultaat en uiteindelijk succes. Je mislukt alleen als je opgeeft. Zolang je niet opgeeft en van je fouten leert, zal je op de lange termijn succesvol zijn! Ook al is leven risico’s nemen, je kunt er wel voor zorgen dat je vaardigheden leert of al beheerst die je helpen daarmee om te gaan.

Vaardigheden die nodig zijn

Welke vaardigheden heb je nu nodig om in het leven moeilijkheden aan te kunnen pakken?

  • Zelfvertrouwen: geloof in je eigen waarde en vaardigheden. Zonder vertrouwen begin je niet aan de sprong.
  • Doorzettingsvermogen: het vermogen om te gaan met teleurstellingen. Zonder doorzettingsvermogen wil je halverwege terug.
  • Een duidelijk doel: wat wil je bereiken? Zonder een duidelijk doel kun je nooit bepalen waar je landt.
  • Zelfinzicht: weten wie je bent en wat je wilt. onder zelfinzicht spring je het vliegtuig uit met een rugzak.

Als je weet dat je alle vaardigheden hebt, durf je grotere risico’s te nemen. Dit is de belofte van zelfontwikkeling: als jij verandert, verandert alles voor jou. Wil je meer succes? Meer geluk? Betere relaties? Leuker werk? Werk dan eerst aan jezelf. Zodat je de persoon wordt die succes, geluk, betere relaties of leuker werk aantrekt. Omdat het dan bij je hoort.

Ik hoor graag je ervaring of vraag over dit onderwerp.

Helpt dit artikel je verder? DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.