Focus, werkstress en nog veel meer

Focus, werkstress en nog veel meer.

  • Focus, lukt je dat en blijf jij bij jouw kern?
  • Bepaald jouw agenda hoe je leeft?

Werkstress wie kent het niet. Het is een gevolg van gebrek aan focus en nog veel meer.

 

Je hebt van die dagen dat je steeds van het ene onderwerp naar het andere onderwerp getrokken wordt. Er is dan weer dit en dan weer dat aan de hand. Zo krijg je zeker geen rust.

Je liep al van afspraak naar afspraak en dan dit er nog bij. Er is ook helemaal geen samenhang te vinden tussen de dingen die je hebt gedaan.

Wat heb je eigenlijk ècht gedaan?

Ga juist op zo’n dag, als je denkt er geen tijd voor te hebben, toch eens even achteraf zitten.

Stel jezelf de vraag:

  • Waar draait dit om?time-481444__180
  • Waarom doe ik dit?
  • Wat is de kern van mijn activiteit?

Ik wed dat veel dingen die je deze dag gedaan hebt, helemaal niets met jouw kernactiviteiten te maken hebben. Ze zijn in jouw agenda “geslopen”.

Dat gebeurt je zo lijkt het.

Toch is dat niet zo. In werkelijheid komt dat door iemand anders, of omdat iemand het zo lief vroeg, of omdat je zelf afgeleid was van je kernactiviteit en dus niet oplette.

Als je het overzicht kwijt bent, niet meer doet wat je eigenlijk wilt of moet doen, dan ontstaat er stress. Werkstress noemen we dat. Dat uit zich in gejaag, kortaf zijn, niet luisteren naar anderen en de motivatie daalt zienderogen.

Oké. Je weet nu dat je agenda is vol gelopen, dat je werkstress hebt maar wat nu?

Terug naar focus en dus naar je kern. Laat de wereld zo hard draaien als ze wil, maar daar doe jij niet meer aan mee. Zoek de rust, focus je op alles wat in je agenda staat en kies alleen dat wat je wel gaat doen. Al het andere doe je niet en zegt het eventueel af als dat moet.

 

time-1006644__180Dan wacht je eens twee dagen af wat er gebeurt. En…….. er gebeurt vaak helemaal niets!

Als jij kiest en doet wat je wilt doen, dus dicht bij je kern blijft, dwing je daarmee respect van anderen af. Anderen die vaak nog niet durven kiezen uit angst dat ze iets missen of iemand boos maken. Klik hier en lees meer over stress

En jij? Jij gaat je er beter door voelen en dat straal je dan weer uit en dat levert meer energie en dat zorgt dat je meer kunt doen en……etc.

Laat je in het commentaarveld hieronder weten hoe jij hiermee omgaat? 

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen op deze pagina, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5 Tips die decemberstress voorkomen - Futuretobuild - 20 december 2016

    […] voorkomen dat willen we allemaal wel. Stress tijdens de Feestdagen of een vakantie, deze zogenaamde favoriete tijden van het jaar kunnen voor […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.