12 Tips voor succesvol ondernemen

cute-15763__18012 Tips voor succesvol ondernemen

 • Wil jij succesvol ondernemen?
 • Ben jij benieuwd wat je kunt doen om dit te bereiken?

Maar wat is succesvol ondernemen eigenlijk en hoe doe je dat? Succesvol ondernemen er wordt veel over gezegd.

 

Succes hebben gaat niet van zelf je moet er wat voor doen en dat kun jijzelf realiseren.

Vandaag geef ik je 12 tips voor succesvol ondernemen en ik leg uit waarom het zo belangrijk is. De tips laten je zien hoe jij kunt leren van je eigen resultaten en dat vergeet je dan nooit meer.

 1. Doel stellen.

  Stel vast wat jij wel of niet wilt gaan veranderen. Je kunt pas iets veranderen als je helder hebt waar je heen wilt. Wat wil je bereiken met de verandering? Heb je geen doel dan weet je ook niet wanneer je verder kunt. Klik hier en lees meer over doelen stellen

 1. Keuze mogelijkheden.

  Als je naar meerdere mogelijkheden zoekt om de verandering door te voeren wordt je beslissing en aanpak beter. Je blijft zo extra kritisch kijken naar je idee van aanpak en daar komt dan het beste van jezelf uit.

 1. Keuzes maken.

  Je maakt keuzes die passen bij je beslissing uit nummer twee. Maar keuzes hebben alleen effect als je je er ook aan houdt!

 1. Samenwerken.business-257881__180

  Om succes te hebben is het nodig dat je steeds het beste uit jezelf en je bedrijf haalt. Om dat telkens te kunnen is sparren met anderen  of samenwerken van groot belang. Je moet elkaar en elkaars bedrijf dan wel kennen. Dit vergt inspanning en contact.

 1. Helderheid. 

  Als je wilt samenwerken, of werk wilt uitbesteden is het nodig dat anderen jouw aanpak snappen en uit kunnen voeren zoals jij dat wilt. Laat ook zien waarom het nuttig is want dan zullen ze sneller meewerken.

 1. Klantafspraken.

  Resultaat behaal je nooit alleen. Je hebt het vast al eerder gehoord. En dat is ook zo. Iemand heeft je wat geleerd, uitgelegd, voorgedaan of het daadwerkelijk voor je uitgevoerd. Duidelijke en gelijkwaardige afspraken zijn hier dus op zijn plaats.

 1. Vakmanschap.apple-758333__180

  Elk resultaat heeft vakmanschap nodig. En jij moet dat bieden. Houd dit dus zelf goed in de gaten en neem zelf het initiatief als er iets moet gebeuren. Blijf jezelf ook ontwikkelen of neem een kritische coach als sparringpartner.

 1. Probleem versus uitdaging.

  Het is een tijdje mode geweest om elk probleem te gaan benoemen als uitdaging. In principe werkt dat ook wel zo maar het voelt niet als uitdaging. Wanneer je een probleem bekijkt en ook de mogelijkheden ervan ziet kun je het vaak oplossen en zelfs een toegevoegde waarde creëren.

 1. Controle.board-perfectie

  Een product of dienst is pas af als het voldoet aan de voorwaarden die je er voor hebt vastgesteld. Daarom is het nodig dat je controleert. Je kunt niet werken met open eindjes. Maar pasop voor perfectionisme, dat werkt tegen je.

 1. Feiten.

  Wanneer je klanten wilt aantrekken moet je helderheid creëren. Helderheid als het gaat om wat jouw product levert. Met andere woorden wat is het resultaat van jouw product of dienst. Dit allemaal gebaseerd op feiten en tegenwoordig zijn dat de testimonials van anderen over jouw product. Lees hier meer

 1. Objectiviteit.

  Zelf ben je vaak kritischer over je werk dan dat anderen zijn. Als ondernemer is het belangrijk dat je objectief naar je producten en prestaties kunt kijken en deze ook telkens weer probeert te verbeteren.

 1. Gemak.

  We leren dat je als ondernemer moet kijken wat de klant nodig heeft. Dat verkoop je dan, maar het moet ze ook gemak leveren. Klanten willen een oplossing voor hun probleem en dan eigenlijk eentje waarbij ze er zelf niets voor hoeven doen. Zorg dat de gemak component in je dienstverlening zit. Dat zal men waarderen en daar praten ze dan over met anderen.

Dit zijn de 12 tips voor succesvol ondernemen.

Het is best veel. Misschien denk je oei, ik moet nog aan bepaalde zaken werken. Dat geeft niets,  als je dat dan ook maar doet. Plan het in. NU!success-479572__180

Ondernemers zijn nooit klaar, altijd weer aan het verbeteren. Maar je leert er veel van en dat maakt jou en je bedrijf sterker. En als je dan weet dat je bedrijf zo groot is als jijzelf….

Laat je in het commentaarveld hieronder weten hoe jij succesvol werd?

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.