11 september 2001, wat een dag.

11 september 2001, wat een dag.

11 september blijft een dag die we niet snel zullen vergeten. Omdat mijn blog op 11 september uit komt vind ik dat het tijd is hier weer even bij stil te staan. Voor wie het niet meer weet even wat er gebeurde. Op deze datum boorden zich twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center, in New York en een ander vliegtuig in het Pentagon. Een vierde vliegtuig stortte neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania).

Waar was jij?

Als er grote dingen gebeuren vragen we elkaar:” Waar was jij?” Mijn antwoord is dat ik aan het vergaderen was, we goede resultaten behaalden en nieuwe plannen ontwikkelden. Pas om 16:00 uur hoorden wij wat er gebeurd was. Waar was jij?

Hoe ga je daar mee om?

Tja, en wat doe je dan. Je bent een en al emotie op zo’n moment, het huilen staat je nader dan het lachen. Waar je ook komt of kijkt overal gaat het hier over, niet alleen op het moment maar de periode erna zeker. Ik laat bewust in het midden of dit goed of fout is. Ik wil iets anders aan je laten zien en hoewel dit verschrikkelijk en onvoorstelbaar was oordeel ik niet verder over het gebeurde. Het was iets dat op welke wijze dan ook een grote impact had op iedereen, wereldwijd. Wat heb jij na het gebeurde gedaan?

Het leven gaat door

Inmiddels is het 17 jaar later, nog steeds worden er slachtoffers geïdentificeerd, waardoor gezinnen rust krijgen en nu pas verder kunnen. En wij? Wij zijn bezig met het leven van alle dag. Kijk het nieuws er maar op na. Is dat erg? Nee zeker niet. Het is de enige manier om alles te kunnen bevatten en je weg weer terug te vinden. Hebben we ervan geleerd? Misschien. Natuurlijk hoop je dit nooit meer te hoeven zien en of mee te maken. Maar we weten het niet. We kunnen niet in iemands hoofd kijken of de toekomst naar onze hand zetten. Onze wereld stond even stil  maar het leven gaat door.

Bouw aan je toekomst

Wat ik je nu met dit alles wil laten zien is het volgende. Mensen waar ook ter wereld maken soms hele erge dingen mee. Dit gebeurt je als een dierbare overlijdt, je relatie stuk gaat, je ineens ontslagen wordt, je zaak failliet gaat en tal van zaken waardoor je ook in een depressie kunt raken. We hebben dan een soort van overlevingsdrang in ons en komen er als het goed gaat sterker uit. Het is van alle tijden. Daarom is het zo belangrijk te kijken naar wat het leven wel mooi maakt:

  • De zon die opkomt en ondergaat
  • De verschillende jaargetijden
  • Iemand die je helpt en of lief heeft
  • Kleine kinderen die er elke dag fris tegen aan gaan
  • Baby’s die geboren worden
  • Mensen die verliefd worden
  • Prestaties die worden gehaald
  • Alles wat ik nog vergeet

Want ook die mooie dingen gebeurden op 11 september 2001. Elk jaar op 11 september worden ook deze mooie dingen herdacht en gevierd. En zo hoort het leven m.i. ook te zijn. Een afwisseling van lief en leed waardoor we als mensen verder inzichten vergaren en vanuit het positieve kunnen blijven leven. Bouwen aan je toekomst kan. Jij kunt bepalen welke keuzes je maakt. Welke offers je wilt doorstaan om je doel te halen. (topsport bijvoorbeeld) jij kunt kiezen over deze erge zaken te praten en te laten zien hoe jij ermee omgaat. Goed voorbeeld doet volgen.

11 september 2001

Voor mij betekent het een dag om nooit te vergeten. Om de droevige dingen maar ook om de mooi. Ik denk weer aan de mensen die juist door het gebeurde elkaar durfde te bekennen verliefd te zijn op elkaar, en dat nog steeds zijn. Aan de mensen die ik toen heb kunnen helpen door rustig te blijven en ze heb laten praten. Wij hadden die dag enorm grote stappen gezet tijdens onze vergadering. Samen iets meemaken schept sterke banden. Of het iets leuks of iets droevigs is het werkt nu eenmaal zo. Doe daar iets mee en je leven ziet er weer een stukje mooier uit! Praat over wat er goed en mooi was. Dat vertaalt zich dan weer naar zakelijke en privé leven.

Vervolg?

Natuurlijk leef ik met de mensen die dit overkwam mee. Maar in mijn ogen is mee leven niet mee huilen, of mee depressief zijn. Dat heeft geen enkele zin. Ik vier op 11 september wat wel goed ging en ben dankbaar voor wat ik wel heb. Dankbaar voor wat ik kan en wat er nog aan gaat komen. Gewoon omdat ik leef. Ik gun het je dat jij ook zo in het leven kunt staan, probeer het want het is de moeite waard.

Helpt dit artikel je verder? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten! DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

 

 

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.