Relaties, help! Kosten ze je heel veel energie?

Relaties, help! Kosten ze je heel veel energie?

 • Kosten ze je heel veel energie?
 • Ben je moe van die relatiespanning?
 • Kun jij maar moeilijk duidelijk maken wat je ècht voelt?

Relaties, help! Partner, kinderen, familie, vrienden, klanten en collega’s etc. Wij mensen hebben nogal wat relaties. Soms voldoen ze niet aan je wensen. Klanten komen niet, jij denkt een vriend te hebben maar de ander weet van niks. Of je kinderen luisteren niet, je collega’s zijn heel verschillend en ook binnen de familie is onenigheid. Dat herkennen we allemaal wel. Maar wat nu als jij niet weet hoe je relaties bouwt en onderhoudt?

Sommige relaties kosten je veel energie en andere relaties lijken vanzelf te gaan. Hoe komt dat toch? Dat heeft te maken met je verwachtingen van de ander – en met het aangeven van je eigen grenzen.

Verwachtingen

Misschien denk je: ”Ik verwacht helemaal niks van die ander.” Ook dat kan fout zijn. In een relatie is het belangrijk dat beide partijen weten waarom de ander graag een relatie wil. Luid en duidelijk dus. En dat heeft weer alles te maken met je communicatie in tekst en uitstraling.

Het klinkt zo eenvoudig een betere communicatie. Verkijk je er niet op want dit is het moeilijkste dat mensen te doen hebben. Als je relaties niet lopen zoals je wilt, heeft dat meestal twee redenen:

 • je mist het inzicht hoe je effectief communiceert
 • òf je maakt de verkeerde keuze.

Effectief communiceren

Effectief communiceren wil zeggen: weten hoe je echt contact maakt met de ander. Je doel is inzicht krijgen in hoe jij e.e.a. nu echt doet. Daarom zoek je een antwoord op de volgende vragen. Hoe:

 • los je spanningen en conflicten op?
 • geef je duidelijk je mening?
 • kom je op voor jezelf?
 • maak je jouw wensen kenbaar?

Heb je er een goed beeld van denk je? Bespreek het met je beste vriend(in) om zo te checken of het klopt. Of anderen dat ook zo zien. Vaak komt er een ander verhaal uit daar moet je dan mee dealen. Oké, je hebt het helder hoe jij altijd communiceert. We gaan door.

Keuzes

De keuze welke relaties je onderhoudt is enorm belangrijk. En weer zoek je in je zelf een antwoord op de vragen.

 • Hoe maak je die keuze?
 • Waarom wil je een relatie onderhouden.
 • Hebben jullie er beiden baat bij?
 • Wat doe je als een relatie niet werkt?
 • Moet je afstand nemen of zelfs afscheid nemen?

Sommige mensen kunnen met iedereen opschieten. Ze maken gemakkelijk contact, hebben veel vrienden en een fijne relatie met hun partner. Het gaat allemaal moeiteloos. Wat doen die mensen anders? Heel eenvoudig: zij kennen gezonde, fijne, stabiele en positieve relaties! Wat je nodig hebt is beter communiceren om voor jezelf op te komen en je relatieproblemen op te lossen – voorgoed!

 ‘Betere Relaties met iedereen’

Het geheim van gezonde relaties. Is dat je jezelf goed kent en weet wat je in een relatie zoekt. Daarbij is het belangrijk de ander te laten weten waarom jij dus juist met die persoon een relatie wilt. Ook als het om een klant gaat! Dus leer goed te begrijpen wat je echt zoekt in je relaties, hoe je dat kunt krijgen.

Je wilt makkelijk en natuurlijk contact, zonder spanning of conflict. Je wilt natuurlijk jezelf blijven, met wie je ook omgaat. Dat zijn allemaal heel normale wensen, maar hoe krijg je dit voor elkaar?

Op weg naar fijne relaties

Hoe zou het zijn als:

 • je beter je eigen grenzen zou bewaken?
 • Jij jouw standpunt beter kon uitleggen?
 • De miscommunicatie wordt opgeheven?

Zou het je niet opluchten dat spanning en twijfel voorbij zouden zijn? Natuurlijk, want goede relaties zijn enorm belangrijk voor een gelukkig en succesvol leven! En hier komt het goede nieuws:

“Het is te leren!”

Het begint met de belangrijke beslissing om je relaties echt te willen verbeteren. Leer op een natuurlijk en gemakkelijke wijze te communiceren met de mensen die belangrijk voor je zijn. Leer in alle situaties te ontspannen. Dan ben jij jezelf en gaat alles veel makkelijker met betere resultaten. Laat je angst om het fout te doen los. Wat heb je te verliezen? Je kunt winnen! Je ontdekt wat je kunt doen om je relaties te verbeteren. Ontspannen, natuurlijke en positieve relaties worden dan vanzelfsprekend en je kunt hier blijvend van genieten!

Helpt dit artikel je verder? DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.