Falen als het even niet lukt?

Falen als het even niet lukt?

Falen, als het even niet lukt dat is toch wat. In mijn optiek faal je dan namelijk niet. Kijk ik moet vandaag volgens mijn stappenplan weer een blog maken. Echter mijn hoofd zit zo vol met van alles en nog wat, over verschillende onderwerpen en dan ook nog privé en zakelijk.

NA meer dan 200 blogs val ik vandaag stil. Wat kun je dan doen?

Wat ik nu doe. Ik beschrijf wat er gebeurt nu ik stil val. Falen dat is een woord dat ik niet gebruik. Bovendien leer ik nog steeds van fouten dus ik groei. Voelt lekker hoor:” Ik faal niet, ik groei!”  Nu alle gekheid op een stokje, ik vind dit natuurlijk niet fijn, dat ik ineens inspiratie voor een blog mis. En dan de druk dat het eigenlijk minstens een A4 vol moet zijn. Toch ben ik nog niet wanhopig.

Nieuwe tijden

Op momenten dat ik inspiratie mis, stil val of te veel aan mijn hoofd heb is dat voor mij vaak een teken. Een teken dat ik klaar ben met wat er was en me ga voorbereiden op dat wat komt. Je wordt er de eerste keer wel wat onzeker van. Dus kijk ik nog steeds even of ik niet iets heel fout heb gedaan. Nee? Dan is er geen sprake van falen en dus kan ik door! Op naar nieuwe tijden.

Bouw aan je toekomst

Bovenstaande titel zet ik altijd onder mijn blog en dat doe ik niet zomaar. Ik bedoel letterlijk dat jij kunt gaan bouwen aan jouw toekomst. Over drie jaar kan je leven er heel anders uitzien als jij dat wilt. Ik geloof dat je er zelf ook invloed op hebt. En niet geschoten is altijd mis. Bouwen aan je toekomst, falen en er van leren, stil vallen en even pas op de plaats houden, het hoort allemaal bij een dynamisch leven. Kijk je over drie jaar terug dan weet je waar het goed voor was. Nu kan het nog onduidelijk zijn. Laat het gebeuren en kijk hoe het zich ontwikkelt en hoe jij jezelf ontwikkelt in deze periode.

Periodes

Want dat zijn het, periodes. Of je nu in loondienst bent, zelfstandig professional of thuis zit zonder werk, het zijn allemaal periodes in je leven. En ik vind dat juist leuk. Zo kun je nog eens voor een verrassing komen te staan. Is het leuk dan geniet je en is het niet leuk dan is er werk aan de winkel. Je lost het op en bent weer verder gegroeid. Want in elk leven komen leuke en niet leuke periodes voor. Dat heeft nu eens niets met succes te maken.

Slachtoffer

 Denk jij dat je alleen maar door niet leuke periodes gaat? Kijk dan eens naar hoe jij in het leven staat. Zit je in een slachtoffer rol? Zorg dan dat je er niet in blijft zitten door steeds meer beren op je weg te zien. Kijk eens naar de blogs die ik schreef over mindset en zie hoe jij zelf e.e.a. om kunt buigen. Voorwaarde is wel dat je er wat voor moet doen. En dat ontbreekt bij de mensen die altijd maar slachtoffer zijn. Sta je op, ga je er daadwerkelijk tegenin en pak je het aan? Dan is die slachtofferrol zo verdwenen.

Stil vallen

Mogelijk vraag jij je af waarom ik stil val. Waar ben ik dan mee bezig? Nu eens per jaar evalueer ik mijn privé en zakelijk leven. Zo kijk ik:

  • wat er leuk was en niet
  • waar ik verandering in wil of niet
  • wie ik nog eens meer aandacht moet geven
  • welke personen ik nog moet bedanken
  • hoe ik het volgend jaar om deze tijd wil hebben
  • naar de financiën en de wensen die ik heb

Uit al deze onderwerpen komen nieuwe ideeën die ik weer in een vervolg stappenplan wil uitzetten. Dit zijn hier een paar regeltjes maar in werkelijkheid is het een klus om alles in elkaar te laten vallen. En dan zo dat mijn gezin er ook van profiteert. En het falen? Ja, daar kijk ik ook naar maar zoals ik al zei op een positieve manier. Ik denk niet wat ging fout, wel denk ik wat kan beter.

Focus

Als ik al mijn blogs uit voer dan zou voor dit moment in mijn blog staan dat ik volledig de focus op mijn evaluatie gedachten moet zetten. Maar net als jij ben ik mens. Mensen kunnen geen knop omdraaien. Mijn focus weekend dat ik hiervoor heb uit geroosterd, is pas over drie weken, echter de gedachten zijn er nu. Hm mmm.

Eigen baas

Weet je wat nu zo heerlijk is? Ik kan zelf mijn agenda en tijd indelen. Dus besluit ik nu het werk wat niet echt (vandaag of morgen) af moet neer te leggen en de aandacht aan de evaluatie geven. Alles wat blijft liggen doe ik dan in het vrije weekend. Als ik dit niet zo aanpas lig ik namelijk s’ nachts wakker om er over te denken en dat maakt me moe en zeker niet productief. Flexibel omgaan met tijd dus. En met een beetje geluk, omdat ik mijzelf goed ken en snel kan schakelen, heb ik over drie weken gewoon een weekend vrij! Kijk dat gun ik jullie ook. Zie hier, ineens is er een blog ontstaan.

Helpt dit artikel je verder? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten! DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

 

 

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.