Werkstress of werken, zonder stress. Het kan!

Werkstress of werken, zonder stress. Het kan!

  • Werkstress kan positief zijn. Heb jij moeite met stressvolle situaties?
  • Leer hoe jij stressvolle gedachten beter gaat relativeren door de spiraal van stress te doorbreken
  • Wil jij in staat zijn om je aandacht in het hier en nu, zonder nodeloos gepieker over verleden en toekomst te houden?
  • Ook jij kunt leren je beter te concentreren tijdens drukke werkomstandigheden

Dat alles heeft te maken met vaardigheden.

En het mooie is dat vaardigheden te leren zijn. Nee, hier geen aanbod van mijn trainingen. Graag geef ik je drie belangrijke tips over hoe je werkstress de baas blijft en het in je voordeel laat werken:

Kijk waar jouw energie heen gaatstress hand-968729__180

Zorg voor een goede balans in energie-vreters en energie-gevers. Ontdek ook de behoefte aan de hoeveelheid energiebronnen die jij nodig hebt.

Voorbeelden van energiebronnen op je werk zijn: werkplezier, afwisseling in je werk, sociale steun, zelfstandigheid in je functie en leer- en ontwikkelmogelijkheden. Maar denk ook aan ontspanningsoefeningen tussen taken door of een wandelingetje buiten.

Doe je werk met aandacht, rust en vertrouwen

Altijd full speed je werk proberen te doen, en je ook nog eens vooraf al druk maken over wat er blijft liggen, betekent dat je wel heel stressvol aan het werk bent. Probeer je hiervan bewust te zijn als je aan het werk bent.

Werkstress kan echt positief zijn!

Geïnspireerd werken en goede prestaties leveren, daar hoort onvermijdelijk enige werkdruk en werkstress bij. Dat maakt je juist net iets alerter. Hierdoor krijgt je werk net die ene boost die zorgt voor een uitstekend resultaat!

Meer weten over werkstress?

Iedereen ervaart stress op een andere manier. Bovendien heeft stress direct te maken met wat je in jouw leven ervaart. Moet je hiervoor in therapie? Nee hoor!

Het begint met duidelijk krijgen hoe jij stress ervaart. Schrijf eens een week op of er stress was en wanneer. Je leert zo van alles wat jij opschrijft en ziet direct wat voor jouw lastige situaties zijn. Kijk hier eens naar 

Weet dat jezelf vaak meer beren op de weg ziet, dan er in werkelijkheid zijn. En wakker liggen helpt je niet. Dus onderneem actie en zet andere, nieuwe stappen en ervaar dat de stress mee valt! actie

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share knoppen op deze pagina, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

Trackbacks/Pingbacks

  1. Leven zoals jij wilt door hulp te vragen - Futuretobuild - 12 oktober 2016

    […] en het plezier van de groep als je met zo iemand blijft voortsukkelen. Doe is dat het je geent stress […]

  2. Ondernemrschap in “de huidige tijd”, lukt je dat? - Futuretobuild - 30 december 2017

    […] Harrison bekijkt de karaktereigenschappen vanuit wat genetisch bepaald is in het DNA (30%) van mensen en dus ook van een ondernemer. Dus is […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.