Twee ondernemersvaardigheden die je ook moet beheersen

Twee ondernemersvaardigheden die je ook moet beheersen

education-1651259_960_720

  1. Ben jij iemand die alleen streeft naar verwezenlijking?
  2. Sta je ook stil bij vervulling?

Het zijn namelijk de twee ‘Meester Vaardigheden’ in het leven en dus ook in jou business. De vaardigheden waar je beter in moet worden zijn ‘de wetenschap van de verwezenlijking’ en ‘de kunst van vervulling’. Nu is het tijd om te werken aan deze twee belangrijke vaardigheden die een ieder van ons zou moeten beheersen.

Om iets te verwezenlijken heb je een visie nodig zodat je deze waar kunt maken. Vergelijk het maar met een peuter, die leert lopen. Het kwam voort uit een obsessie, focus, honger en opwinding. Het is een absolute noodzaak want de peuter moet lopen. Dus gedreven door dit alles, gaat het kind net zolang door totdat ie krijgt wat ie wil en het doel bereikt is.

We hebben het gehad over het verband tussen communicatie en het verwerken van angsten. Nu jij je bewust bent van de vormen van communicatie en het feit dat communicatie slechts 7% uit woorden bestaat, weet je dus dat je beter vorm kunt geven aan je gedrag.

eco-1440841_960_720Drie krachten om dingen te creëren

  1. Focus, geeft je de kracht van absolute helderheid en toewijding.
  2. Massieve actie, het brengt je een effectieve mate van uitvoering
  3. Met dankbaarheid creëer je waardering.

Succes en verwezenlijking zijn een kunst. Succes zonder vervulling is falen.  Zorg ervoor dat je jouw leven veel waard vindt. Kies een goede staat van zijn zoals blijdschap, dankbaarheid of passie. Ontdek wat jouw ding is en vergroot dat.

Ga ervoor!

Als je een (financiële) back-up hebt, zal je eerder op een gegeven moment opgeven. De mensen met wie je tijd doorbrengt zijn mede bepalend voor wie jij zal worden en hoeveel succes jij zult hebben. Het belangrijkste in het leven is dat jij je leven leidt in een mooie staat. Gevrijwaard van negatieve gedachten.

Om iets te realiseren is het belangrijk dat je het meet om dingen beter te maken. Het niveau van focus en constante meetmomenten.

Hoe zet je het lijden stop?

Neem de beslissing, neem de controle. Het brein werkt om te overleven en ziet alleen dingen die fout zijn. Daarom moeten wij de controle hebben. Waardeer en geniet, leer en groei, heb lief, geef en wees dankbaar. Energie is leven, waarbij lage energie slecht is en hoge energie het beste. Dan is ‘de sky the limit’. Ergens inzet voor hebben is waar het allemaal om draait.

Invloed button-892144_960_720

Leiders beïnvloeden… Om een ander te beïnvloeden moet je weten wat ze al beïnvloed. De staat waarin je bent is wat mensen voelen. Twee krachten die onze beslissingen beïnvloeden zijn de staat waar we van moment tot moment in verkeren èn ons plan voor de langere termijn.

Voorbeeld: Als je nagaat dat beweging emotie creëert en dat het anders bewegen van je lichaam ervoor zorgt dat jij je ook anders gedraagt, dan begrijp je dat je daarmee invloed uitoefent op hoe jij je voelt.  Alles wat je wilt zit in het lichaam. Het is het gevoel wat jij denkt dat het je zal geven. Zodra jij je verwachtingen verhoogt, verhoog je ook je drijf en omgekeerd.

Doorbraak

Een doorbraak kan je vergelijken met het stappen uit je comfortzone. Je doet iets om sterker te worden of te groeien en nadat je het gedaan hebt, beleef je dus een doorbraak. Bijna altijd gaan daar drie stappen aan vooraf.

Staat – Story (verhaal) – Strategie.

Het komt niet door de strategie waardoor je faalt. Het is het verhaal. Als het verhaal klopt… Als je jezelf vertelt dat je het niet kan, dan zullen je gedachten dat ook vinden. Vind een goede staat, zorg dat je verhaal klopt (je ‘why’) en kies dan een strategie. Resultaat is een doorbraak en een stap dichter bij succes.success-938345_960_720

De angst zal nooit weg gaan! Angst is ook energie. Gebruik daarom de energie om met je ‘angst’ te dansen. Leer met angst om te gaan, of de angst zal jou leiden. Treedt het probleem tegemoet en los het op. Het beperkende verhaal staat tussen jou en het behalen van je doel. Stop met het luisteren naar het beperkende verhaal.

Actie!

Besef dat je met ‘state’ jezelf positief kan beïnvloeden. Een strategie is een kwestie van een rolmodel zoeken, dat al het resultaat heeft behaald dat jij voor ogen hebt. Het belangrijkste en moeilijkste is het verhaal dat jij jezelf vertelt. Bedenk jij redenen waarom iets wel of niet kan of draai jij het om en geloof je in wat je wilt bereiken?

click-978024_960_720Als je hierover van gedachten wilt wisselen, schroom niet en neem contact met me op…

Laat je mij weten op welke momenten jij nog in problemen denkt, dan help ik je bij jouw volgende stap.

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen de vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.