Angst en communicatie zijn van jou!

business-19148_960_720Angst en communicatie zijn van jou!

 • Hoe gedraag jij je bij veranderingen?
 • Wat doe je zodra jij bewust bent van je gedrag?
 • Hoe beperkt dat gedrag jou in het behalen van je successen en het leven van je dromen?

 

In het blog  3 actie voor blijvend succes hebben we gesproken over de 6 menselijke behoeftes en hoe deze je duidelijkheid geven over jouw gedrag. Als jij met alle vragen aan de slag bent gegaan, ben je er klaar voor om de vervolgstap te nemen. In dit deel  zal ik informatie met je delen over hoe je kunt beginnen met het creëren van veranderingen.

Maar voor we verder gaan nog even twee waarheden waar dit alles omdraait:

 1. Je moet beseffen dat niets in het leven enige betekenis heeft behalve de betekenis die je er zelf aan geeft.
 2. Je moet inzien dat de kwaliteit van je leven voortkomt uit de kwaliteit van jouw communicatie.

Communicatie daar draait het om!

Communicatie draait om overtuigingen, interpretaties, betekenissen, associaties de uitleg van wat je voelt en hoe je over dingen denkt. Angst voor verandering, los het op met communicatie!

Drie Vormen Van Communicatie

Het kennen van de drie vormen van communicatie is van essentieel belang, want daarmee kun je invloed uitoefenen op jezelf en anderen. De drie vormen zijn:

 1. Woorden vertegenwoordigen 7% van wat daadwerkelijk menselijk gedrag beïnvloedt.hello-1502369_960_720
 2. Stemkwaliteiten vertegenwoordigen 38% van wat een ander mens beïnvloedt. Met andere woorden, hoe jij je stem gebruikt zal soms meer in gang zetten dan wat je zegt.
 3. Lichaamstaal (fysiologie) vertegenwoordigt 55%. De manier waarop jij je lichaam gebruikt vertegenwoordigt de meerderheid van daadwerkelijk mensen beïnvloed wanneer je communiceert.

 

De betekenis die jij geeft aan veranderen is hier van groot belang.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de betekenis die jij geeft aan veranderen jou helpt om deze verandering teweeg te brengen. Het is niet wat er gebeurt, het is wat je DOET dat het verschil maakt. Om dingen voor jou te veranderen, zal JIJ moeten veranderen. Als je niet weet hoe, ga dan op zoek naar mensen die de resultaten hebben die jij wilt. Ontdek wat deze rolmodellen doen en doe dan hetzelfde.

 Aan de slag!

Nu jij bovenstaande weet, is het tijd om het toe te passen in de praktijk. Dat doe je door jezelf drie vragen te stellen:

 1. Wat is het ergste dat kan gebeuren en dus je grootste angst?
 2. Welk voordeel heeft deze angst jou tot nu toe gegeven?
 3. Waarom, wat heb je veranderd, zou je nu bevrijd moeten zijn van deze angst?

Voor deze oefening heb ik mijn angst voor netwerken gebruikt. Het voordeel was dat ik daardoor op mijn hoede ben in netwerksituaties en geen missers bega. Ik heb mezelf overtuigd om me te bevrijden van deze angst zodat ik nu met een relaxte gedachte, zonder me bezorgd te maken over missers vrij kan bewegen op een netwerk. Conclusie: de redenen komen eerst, antwoorden komen later.

Actie!you-win-1143113_960_720

Bekijk de patronen die je ontdekt hebt. Verander de patronen die jou ervan weerhouden om te komen waar je bent. Echte leiders zijn lezers en leiden hun leven naar hun koers. Ga boeken lezen die jouw gedachten en overtuigingen versterken, zodat jij meer overtuigd raakt van je kunnen.

Loop niet weg voor de waarheid. Dat  is ook een reden om taal gewoon te gebruiken zoals het is, in plaats van politiek correct of verzachtend te spreken om een ander te sparen. Dat is fout.  En onthoud… Jezelf vinden is een kwestie van ‘stapjes nemen’. Doe dit spontaan om te ontdekken en te ervaren dat ook jij kunt veranderen. Veel plezier ermee!

Laat je mij weten op welke momenten jij nog in problemen denkt, dan help ik je bij jouw volgende stap.

DEEL dit artikel met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen de vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

 

, , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Twee ondernemersvaardigheden die je ook moet beheersen - Futuretobuild - 1 november 2016

  […] hebben het gehad over het verband tussen communicatie en het verwerken van angsten. Nu jij je bewust bent van de vormen van communicatie en het feit dat […]

 2. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet! - Futuretobuild - 26 maart 2018

  […] zou je zeggen wat je doet? Welnu, om de ander te laten horen en voelen dat jij het serieus meent. Leg uit welke […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.