Hetzelfde doen, andere resultaten. Lukt dat?

Hetzelfde doen, andere resultaten. Lukt dat?

  • Wil jij hetzelfde blijven doen?
  • Wil jij andere resultaten halen?
  • Wat heb jij ervoor over?

Kun je hetzelfde doen met andere resultaten?

Het is altijd zo geweest dat mensen dromen van succes en rijkdom. Het verschil is dat niet iedereen hetzelfde succes wil en rijkdom is ook voor iedereen anders. In Nederland vinden wij succes vaak een woord dat je beter niet kunt gebruiken. Toch doe ik het. Er is namelijk niks mis mee.

Succes!

Een beetje kort door de bocht maar je zou het volgende kunnen zeggen. Op school beoordelen ze je werk met cijfers en hoge cijfers worden gewaardeerd. Stel je haalt een 9, dan denk ik toch aan het woord succes! Wat m.i. dan weer niet klopt is dat je er niet ronduit over “mag praten”. We willen dus dat je succes hebt om het vervolgens te verdoezelen?

Succes behaal je o.a. door bepaalde kwaliteiten, mate van inzet en uithoudingsvermogen. Of het ook je droom is die je verwezenlijkt? Dat kan, het hoeft niet altijd.

Resultaten

De meerderheid van de mensen wil hetzelfde blijven doen, maar verwacht wel andere resultaten.
Wat ze onvoldoende inzien is dat je het resultaat haalt dat bij de inspanning en kwaliteiten van je vaardigheden hoort. Als je dus steeds hetzelfde doet, haal je steeds dezelfde resultaten. Normaal gedrag levert normaal resultaat op. Je zit in je comfortzone en gaat daar steeds op herhaling en ermee door. Is dat genoeg voor jou? Prima! Wil je meer? Lees verder.

Buiten de deur kijken

Oké. Je wilt meer. Hoe doe je dat? De meeste mensen kijken buiten de deur en dat is goed want daardoor zie en hoor je meer, word je aan het denken gezet en blijf je in ontwikkeling.

Je zoekt waardevolle informatie en je gaat je bezighouden met onderzoek, leest boeken, bezoekt seminars en trainingen, zit in mastermindgroepen en ontmoet zo mensen die ook zoekend zijn. Je leert er veel van en komt een stap verder. Het geeft een goed gevoel.

Is het genoeg?

Na dit alles kan het zijn dat je klaar bent voor de volgende stap, want je hebt wat je wilt weten. Echter vaak blijf je weer met vragen zitten, waarvan je de antwoorden door deze methode van kennis vergaren niet zult vinden. Wat nu te doen?

Antwoorden zoeken

Ondanks dat jij de stof van de succesgoeroes had toegepast blijf je achter met vragen. Nu word je kritisch. Je gaat niet meer naar seminars en leest geen boeken meer, maar gaat denken vanuit jezelf.

Je gaat tijd investeren in dingen die je echt resultaat opleveren en je dichter naar het doel brengt.

Door je af te zonderen van de meerderheid die normaal gedrag vertoont. Als je succes wilt, moet je presteren. Dat vergt ander gedrag. Het type gedrag wat voor de meerderheid een hindernis is, maar voor de succesvolle mensen gewoon een te nemen stap is.

Start in de praktijk

Doe praktijkonderzoek en praat met mensen, uit jouw beroepsgroep, met wie je direct in gesprek kunt komen. Hun verhalen staan niet in boeken, maar ze vertellen over hoe zij dingen bereikt hebben. Ze vertellen ons mondeling hoe ze dingen gedaan hebben. Dat is wat jij nog wilt weten.
Laat hun verhalen bij jou binnen komen en kijk in hoeverre het ook jouw verhaal is. Dus wat:

  • kun jij ermee?
  • vertelt het je?
  • is jouw volgende stap?

Weet dat het om de kracht vanuit jezelf gaat. Dat is het beginpunt. Vanaf daar vertrek je en ontdek je wat wel en niet voor jou werkt. Je hoeft het niet alleen te doen, neem een businesscoach die zelf ondernemer is, je snapt en je erbij helpt. Niet als goeroe maar als sparringpartner.

Lees ook de andere artikelen die ik over veranderen van patronen heb geschreven. Helpt dit artikel je verder? DEEL dit artikel dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.