Ondernemen door je gedragspatronen te doorbreken

Ondernemen door je gedragspatronen  te doorbreken

  • Wil jij je gedragspatronen doorbreken?
  • Passen je gedragspatronen niet bij wat je wilt bereiken?
  • Maken je overtuigingen het lastig te veranderen?

Je hebt geleerd je denkpatronen en overtuigingen te herkennen maar hoe verander je deze nu. Daarvoor moet je nog iets weten namelijk dat je naast de denkpatronen je ook gedragspatronen hebt.

Gedragspatronen zijn de handelingen die je hebt aangeleerd (en dus kunt afleren of wijzigen) om iets voor elkaar te krijgen.

Verander je handelen

Als de strategie die je hebt aangeleerd niet leidt tot het gewenste resultaat, dan zal je de strategie = je gedragspatronen moeten aanpassen. Je kunt effectieve gedragspatronen aanleren op ieder gebied van je leven. Negatieve gevoelens en gedachten bestrijden is niet genoeg. Wanneer je een specifiek doel wilt bereiken, zal je opzoek moeten naar de strategie die jij kunt uitvoeren en zich al heeft bewezen.

Daarom is het, zeker voor een zelfstandig ondernemer, zo belangrijk om je levenslang te blijven leren, te lezen, een coach te nemen of trainingen te volgen.

Leer van een expert

Eén van de beste manieren is om te kijken wie er al heeft bereikt, wat jij zelf ook wilt. Welke ondernemer is jouw voorbeeld?

Zoek vervolgens uit welke stappen die persoon heeft gezet om tot dat resultaat te komen. Wanneer jij dezelfde stappen kunt herhalen, is de kans groot dat je dicht in de buurt komt van hetzelfde resultaat. Let wel dezelfde stappen maar wel met je eigen gedachten goed. Dus geen kopie van…

Als je nog niet voldoende ervaring hebt opgedaan is je eerste reactie waarschijnlijk dat je dat niet kan. Maar stel je nu eens voor dat een expert precies vertelt welke materialen je nodig hebt en wat je moet doen, welke stappen je moet zetten.

Deze stappen vormen de strategie voor het bouwen van nieuwe effectieve gedragspatronen. Stel je nu voor datje deze strategie vier keer herhaalt. Dan heb je opeens nieuwe kennis en vaardigheden. Op dezelfde manier is het mogelijk om resultaten te boeken. Er zijn strategieën voor de manier waarop je communiceert, voor het genereren van meer inkomsten, voor relaties bouwen, enz.

De juiste strategie

Er is geen juiste strategie en toch is er wel een juiste strategie. Het kiezen van een strategie heeft namelijk alles te maken met welk doel je wilt bereiken. Over wat je doel is, een huis bouwen of goed communiceren bijvoorbeeld. Daarom moet je zelf op zoek naar iemand die je gaat volgen omdat deze persoon doet wat jij wilt doen, voor je eigen product. Bewandel ook binnen deze zoektocht eens een andere route. Vraag andere mensen of zij iemand weten en google op andere onderwerpen. Kortom ga er overheen als doorheen niet werkt!

Helpt dit artikel je verder? DEEL dit artikel dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Is grenzen stellen voor jou ook zo’n ding? - Futuretobuild - 25 februari 2018

    […] je leert communiceren over grenzen, ga je niet alleen steeds meer beseffen dat je telkens bepaalde keuzes hebt, maar ook […]

  2. Angst overwinnen is het begin van wijsheid - Futuretobuild - 31 oktober 2018

    […] een vast contract. Als je niet weet of en hoeveel geld er volgende maand binnen komt maakt dat je onzeker. Je kunt geen toekomstplannen maken als je niet weet of je het kunt betalen […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.