Zelfvertrouwen en zekerheid, je hebt het in je!

Zelfvertrouwen en zekerheid, je hebt het in je!

Zekerheid en zelfvertrouwen zijn iets dat we allemaal in ons hebben. Soms is het echter flink beschadigd en denken we dat we niemand kunnen vertrouwen en worden we juist onzeker. Zekerheid en zelfvertrouwen zijn wat je nodig hebt om succesvol te zijn in je leven. Begrijp me goed ik bedoel met succesvol niet direct dat je veel geld veel zal hebben. Succesvol m.b.t. gelukkig met je leven zoals jij dat wilt leven. En dat kan al in heel kleine dingetjes zitten!

Toen ik besloot professioneel ondernemer te worden, besloot ik direct meer van het weer te genieten zoals dat bij Nederland hoort. Dus ja, ook regen, sneeuw etc. Ik wilde gewoon niet meer de “hele dag” binnen zitten!

Geloof in eigen kunnen door uit te gaan van je eigen kracht

Veel mensen zijn vergeten om vanuit hun eigen kracht te leven. Ze twijfelen aan zichzelf en missen het geloof in eigen kunnen. Ze zijn vaak te kritisch en hebben te hoge verwachtingen van zichzelf.

Ben je ook moe van die zelfkritiek en faalangst? Heb je het idee dat die onzekerheid je belemmert de dingen te doen die je ècht wilt doen? Zelfvertrouwen geeft je zekerheid, en zekerheid geeft je meer zelfvertrouwen.

Blijvend gevoel van zekerheid en stoppen met twijfelen 

Wil je weer geloven in jezelf en niet meer twijfelen? Dat is logisch, want zelfvertrouwen is de basis voor een gelukkig en succesvol leven! Twijfel je of je wel de juiste keuzes maakt? Ben je regelmatig onzeker in je werk of privéleven? Mis je vertrouwen en geloof in jezelf? Maak je je druk wat anderen van je denken? Heb jij last van onzekerheid of verlegenheid? Beantwoord de onderstaande vragen en geef jezelf direct het beste inzicht in het bereiken van een gezond zelfvertrouwen.

Versterk je zelfvertrouwen met meer respect voor jezelf

Hoe zou het zijn om een blijvend zelfvertrouwen te hebben dat je nooit in de steek laat? Om diep van binnen te weten dat je het waard bent om succesvol, geliefd èn gelukkig te zijn?

Hoe zou het voelen om niet meer afhankelijk te zijn van anderen en voor jezelf op te komen? Om niet meer alles perfect te willen doen of bang te zijn dat je fouten maakt? Je bent onzeker omdat je jarenlang gedachten en overtuigingen hebt gehad die je zelfvertrouwen ondermijnen.  Je maakt je zorgen wat anderen van je vinden. Misschien ben je bang dat er op een dag iemand naar je toe komt die zegt: “Jij stelt eigenlijk niet zoveel voor.”

Misschien lukt het je niet echt te geloven in jezelf omdat je diep van binnen het gevoel hebt niet goed genoeg te zijn. Menselijk, maar niet nodig!

Je zelfvertrouwen heeft een enorme invloed op bijna elk gebied in je leven: je eigen ontwikkeling, je geluk, je relaties, je carrière en je gezondheid. Zelfvertrouwen is de basis!

Stoppen met zelfkritiek, door tevreden te zijn met wie je bent

Hoe zou het voelen om niet meer zenuwachtig te zijn, maar rustig, kalm en vol vertrouwen in je eigen capaciteiten? Hoe zou jij je voelen als je jezelf voor de volle 100% accepteert, precies zoals je bent? Fantastisch, nietwaar? En wij? Wij zouden jou authentiek vinden en de moeite waard!

Lukt het niet?

Het geheim van een sterk en blijvend zelfvertrouwen zit hem in inzicht, begrip en acceptatie. Het is niet nodig ontzettend assertief te zijn of iedereen te vertellen hoe geweldig je bent.

Het gaat erom dat je je echt de moeite waard voelt en voor niemand onderdoet. Het gaat om een authentiek, sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen. Wat je nodig hebt zijn eenvoudige en bewezen technieken die je zelfvertrouwen doen groeien. Deze technieken helpen je jezelf te accepteren en te waarderen. Ze helpen je perfectionisme en zelfkritiek los te laten. Er is immers niets om bang voor te zijn. Je bent prima, precies zoals je bent! Los van wat je doet, los van wat anderen denken…

Stappenplan

Om je op weg te helpen geef ik je hier een stappenplan waar jijzelf direct mee kunt starten. Beantwoorde de vragen allemaal. Weet je het antwoord niet ga er dan naar opzoek. Praat erover met anderen tot je alle vragen beantwoord hebt. Kijk daarna eens terug. Waarschijnlijk is je zelfvertrouwen al vors toegenomen.

Stap 1 Onderzoek je zelfvertrouwen

 • Wat denk jij over jezelf?
 • Wat maakt jou uniek?
 • Waarom heb jij een gebrek aan zelfvertrouwen denk je?
 • Hoeveel invloed heeft zelfvertrouwen op je leven?
 • Levert je gebrek aan zelfvertrouwen je wat op? Wat kost het je?
 • Welke beperkende gedachten heb je en hoe wil je deze veranderen?
 • Elke dag heb je de keuze hebt om je oude gedachten los te laten, welke zijn dat?

Stap 2 Inzicht in je zelfvertrouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat door foute conclusies aan situaties te koppelen. In enkele blogs heb ik de diverse onderwerpen uitgewerkt. Lees die, het helpt je verder.

Bijvoorbeeld het blog http://futuretobuild.nl/je-droom-vooruit-of-je-droom-achterna/ 

waarin je duidelijkheid krijgt over situaties. Dat helpt je om je initiatief in je leven terug te nemen. De simpele truc waardoor je elke dag trots op jezelf kunt zijn. Waarom doen wat je leuk vindt zo belangrijk is voor zelfvertrouwen. Hoe je positieve controle krijgt over je leven.

Leer positief denken.

http://futuretobuild.nl/positief-denken-je-kunt-het/

In dit blog alles over positief denken. Bovendien leer je ook hoe jij jezelf waardeert en onvoorwaardelijk accepteert. Je gaat zien hoe belangrijk je bent in het leven van anderen. Dat je zelfkritiek en perfectionisme los moet laten. Je krijgt meer blijdschap en waardering in je leven en zult beter omgaan met complimenten.

Wordt assertiever.

http://futuretobuild.nl/7-tips-voor-een-fijn-en-succesvol-leven/

Dit blog zegt iets over succesvol en voor jezelf opkomen. Maar kijk rustig naar nog meer blogs over dit onderwerp. Dan vertrouw je meer op je gevoel en intuïtie. Je kunt dan trouw blijven aan jezelf en opkomen voor je mening. Kortom jezelf zijn! Ook je relaties met anderen worden beter. Door dit alles ga jij je doelen bereiken en wat dat al niet doet met je zelfvertrouwen!

Stap 3 Wat heb jij nog nodig?

Nu ga je werken aan een solide zelfvertrouwen. Wat heb jij daar (nog) voor nodig? Denk eens na hoe het staat met onderstaande vaardigheden en kennis. Beheers jij die echt?

 • Weet jij alles wat je wilt en of moet weten?
 • Kun jij je inleven in je nieuwe ik? Hoe ziet dat er dan uit?
 • Beschik je over een netwerk dat jou ondersteunt?
 • Heb je voldoende focus?
 • Wat doe je om de inspanning vol te houden?
 • Welke acties ga je ondernemen om welk resultaat te behalen? D.w.z. wanneer ben je hierin geslaagd? Heb je bereikt wat je wilde en wat is dat dan?
 • Welke belemmeringen weerhouden je het meeste om dit alles te doen? Wat helpt je dit te doorbreken?

Zelfvertrouwen geeft je zekerheid. Heb je alle vragen kunnen beantwoorden? Dan ben je goed bezig en kun je zelf heel ver komen. Mocht je niet verder komen, laat mij jou verder helpen.

Helpt dit artikel je verder? DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. 12 tips Perfectionisme, hoge eisen stellen, waarom? - Futuretobuild - 5 november 2018

  […] kun je gaan twijfelen over je geheugen en concentratie. Bijvoorbeeld omdat je (ten onrechte) meent dat je je de hele dag […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.