Weggeven en je leven verrijken

Weggeven en je leven verrijken present-150291__180

Het principe van gratis weggeven is niet door mij bedacht. Ik maak er gebruik van, net zoals jij er gebruik van kunt maken. Gewoon, omdat het werkt èn omdat het mijn aard is meer te geven dan te ontvangen! Weggeven maar dan niet even snel iets achteloos geven. Nee er waarde bij doen en aandacht aan schenken, het de ander gunnen zodat het ook een echt cadeautje wordt. 

Er zijn talrijke goede voorbeelden van hoe gratis weggeven je leven verrijkt.

Je kent zelf ook vast wel succesvolle mensen waarbij het ‘lijkt’ of ze alles zo maar aan komt waaien. Alles lukt hen zonder dat ze er één cent voor hoeven te betalen.

Jij kunt ook net als honderden mensen die jouw voor gingen, succesvol worden door simpelweg dezelfde succesformule te volgden. En ik bedoel hier niet succesvol door veel geld te verdienen. Nee, succesvol door in mensen te investeren zodat zij dat ook in jouw doen. Kinderen geven vaak het goede voorbeeld zonder dat ze het in de gaten hebben. Zo geeft mijn kleindochter me telkens madeliefjes omdat ze weet dat ik van bloemen hou. flower-22656__180

Maar let op! Niets gaat zomaar!

Voordat je nu direct je hele hebben en houden gaat weggeven in de hoop over een half jaar een miljoen nieuwe vrienden te hebben …een belangrijke waarschuwing!

Nee, je hebt niet ineens een miljoen nieuwe vrienden doordat je jouw hulp aanbied, waardevolle informatie of spullen gratis gaat weggeven. Het opbouwen vergt tijd. Het is geen korte sprint, eerder een marathon. Maar als jij echte goede dingen levert aan het leven van anderen,  druppelsgewijs, dan komt de verrijking jouw kant op, dat kan ik je verzekeren!

Nu, mijn vraag aan jou …               give-way-sign-1174114__180

 • Ben je het met me eens?
 • Heb je hier andere gedachten over of juist hele andere ervaringen?
 • Wat ben jij bereid gratis weg te geven, waardoor mensen gaan denken: “Wow, dit is bijna te mooi om waar te zijn!”

Deel jouw antwoorden op deze vragen in het commentaarveld hieronder. Dan helpen wij anderen met hun levenhelemaal gratis!

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share or Google+ knoppen op deze pagina, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

Trackbacks/Pingbacks

 1. Werken en leven zoals jij het wilt, hoe wil jij het? - 21 januari 2016

  […] Heb jij het duidelijk? past je omgeving hierin? Wat is dat dan? Met wie en hoe doe je dat? klik hier […]

 2. Werken in 2018, hoe wil jij dat? - Futuretobuild - 19 december 2017

  […] Werken in 2018, hoe wil jij dat is niet zomaar een vraag. Ik vraag het je omdat het goed is er eens bij stil te staan. We zijn vaak in “werk”gerold  door tal van omstandigheden maar dat je bewust kunt kiezen? Echt het kan! Ook als je al jaren bij een baas werkt, of werkloos bent. Jij alleen kunt bepalen hoe je wilt werken en leven en hoe je deze combineert. Heb jij het duidelijk? Past je omgeving hierin?  Met wie en hoe doe je dat? klik hier […]

 3. 12 tips Perfectionisme, hoge eisen stellen, waarom? - Futuretobuild - 5 november 2018

  […] na 4 maanden nooit meer dat ene document hebt geraadpleegd, kun je het in 99% van alle gevallen weggooien. Want dan ga je er de komende 100 jaar ook niet meer naar kijken. Dus weg met al die onnozele […]

 4. Jouw leven, hoe wil jij dat het eruit ziet? - Futuretobuild - 19 februari 2019

  […] Leven zoals jij wilt. Wat is dat dan? Met wie en hoe doe je dat? Laten we eens kijken naar je situatie nu. Leef jij: […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.