Wat zijn jouw doelen?

Wat zijn jouw doelen?

Waar sta jij over drie jaar?

Wij zijn gewend met het maken van voornemens te wachten tot de jaarwisseling. Meestal willen we in het nieuwe jaar onszelf veranderen in betere, succesvolle mensen.

Jammer genoeg blijkt uit onderzoek dat meer dan 90% van de goede voornemens in het water is gevallen tegen de tijd dat er twee maanden om zijn. Onze goede voornemens blijven niet lang overeind, omdat we de lat te hoog leggen.

Waarom gaan we dan toch steeds opnieuw met voornemens aan de gang? Of noemen we een voornemen een plan van aanpak dat ook niet gehaald wordt?

We doen dit omdat het een kans is opnieuw te beginnen, het deze keer goed te doen, we zien dit als een nieuwe poging tot succes. Echter de lat ligt te hoog, het is vaak te veel voor te korte tijd, we willen het alleen doen en zo kan ik nog wel even door gaan. Voornemens klinken als iets dat niet hoeft. Je wilt het wel maar zonder veel moeite te hoeven doen.

career-613526__180

Bij goede voornemens denken we aan alles wat we graag willen bereiken, bij doelen stellen ook. Het verschil is echter dat je bij doelen stellen ook moet weten waarom je het e.e.a. wilt behalen en … Wanneer heb je dat doel dan bereikt?

Doelen stellen

Doelen stellen is niets anders dan je dromen vertalen naar kleine realistische stappen. Stappen die je gaat zetten om je droom werkelijkheid te maken. Elke stap is dan een klein onderdeel waarmee je dichter bij je doel komt. Zo heb je ook succes als je een kleine stap realiseert. Doelen stellen is ook een van de snelste en daarmee belangrijkste manier om werkelijk succes te behalen.

Maak nu eens geen voornemens maar doelen die je wilt behalen. En eh… niks einde jaar of start nieuwe jaar gewoon NU! Meer lezen? klik hier

career-516949__180future

Kies drie grote doelen waar je echt helemaal voor gaat.  Schrijf ze tot in detail uit. en…Over drie jaar heb jij deze doelen behaald!

5 tips die je helpen doelen te stellen:

  1. Kies waar jij over 3 jaar wilt staan, privé, zakelijk en specifiek voor jou persoonlijk.
  2. Vermeld jezelf in de omschrijving. Ik sta over 3 jaar op het punt….
  3. Wees specifiek
  4. Formuleer het positief, je gaat het halen
  5. Vermeldt ook het eindresultaat, je hebt het gehaald als…

Dus… wat zijn jouw doelen?

Neem even een moment en plaats je doelen hieronder in het commentaarveld.

Door jouw lijst in het commentaarveld te plaatsen, spreek jij je uit en kan er steun uit onverwachte hoek naar je toe komen.

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share knoppen op deze pagina, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 10 Doelen om te halen - Futuretobuild - 13 oktober 2016

    […] ben super benieuwd naar jouw nieuwe doelen. Deel ze met ons allemaal in het commentaarveld […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.