Veranderen en vernieuwen, dat is ondernemerschap!

Veranderen en vernieuwen,  dat is ondernemerschap!

  • Veranderen en vernieuwen uitdagend?
  • Omarm je angst en groei door te veranderingen toe te passen
  • Leer je gewoonten veranderen en je bereikt meer!

Veranderen en  vernieuwen daar  wordt niet iedereen altijd blij van. Toch doen we dat voortdurend.

Waarom je wilt veranderen

Wanneer je je gewoonte wilt veranderen is het noodzakelijk om te weten waarom het voor jou zo belangrijk is om dit te doen. Daarbij is het van belang dat je weet dat onbewust gedrag gedreven wordt door het vermijden van pijn en het verkrijgen van plezier.

Gewoonten die je al jaren hebt ( en gewoon vindt) kun je niet zomaar even snel veranderen. Bovendien voelt het niet prettig iets anders te gaan doen dan je gewend bent. De valkuil om het niet te veranderen is groot. Dat is precies de reden dat je eerst helder moet hebben waarom je de betreffende gewoonte wilt veranderen. Wat wil je ermee bereiken? Hoe duidelijker je dit voor jezelf kunt visualiseren en het goed laat voelen, hoe groter de kans van slagen is.

Volgens een Indiaas spreekwoord zijn;

  • we de eerste 30 jaar van ons leven bezig met het vormen van gewoonten
  • onze gewoonten ons de tweede 30 jaar van ons leven aan het vormen.

Je gewoonten zijn doorslaggevend voor de mate waarin je succes hebt, in welk gebied van je leven dan ook. En hoe meer effectieve gewoonten je vormt hoe makkelijker het is om op lange termijn de resultaten te bereiken die je wilt. Leer je gewoonten te wijzigen en je bereikt meer.

Stel je voor dat je effectiever aan het werk wilt gaan en meer wilt bereiken binnen de tijd die je beschikbaar heb. Dan kun je 2 dingen doen:

  1. Eén keer in de zoveel tijd er goed voor gaan zitten en je een slag in de rondte werken met als gevolg dat je in hele korte tijd heel veel werk verzet. Dit kost je alleen enorm veel energie.
  2. Veel effectiever is het om iedere dag een gewoonte in te bouwen dat je de dag start met twee dingen doen die je echt gedaan wilt hebben. Op die manier lukt het ook om op lange termijn de resultaten te krijgen die je wilt.

Hulp vragen aan iemand die jij vertrouwt.

Er is nog iets dat je verhindert om gewoonten te veranderen, namelijk je omgeving. Zij doen een appel op jou om zo te blijven want dat is ook voor hen helder. Vraag dus om hulp en leg uit wat je anders wilt. Laat ze zien wat dan de nieuwe gewoonte wordt.

Je omgeving als je alleen bent.

Ook als je alleen bent wil je natuurlijk gewoonten veranderen. Dat is moeilijk want alleen jij kunt het doen. Niemand die ziet of jij het doet. Dit vergt extra discipline.

Het kan helpen overal post-its op te hangen zodat je deze steeds tegenkomt en die je helpen herinneren. Deze post-its maken je steeds bewust van je voornemen gewoonten te veranderen. Het maakt dat je steeds meer keuze momenten creëert. Zo raak je steeds even uit je automatische gewoonte patroon en kiest hoe je verder gaat. Natuurlijk gaat dit niet ineens. Doorzetten!

De sociale omgeving.

Vaak reageer je zoals je omgeving reageert. Dat heet spiegelen van gewoonten. Niks mis mee als deze je verder helpen. Maar jij wilt veranderen dat vraagt om actie. Voorbeelden die je tegen houden te doen wat jij wilt, zijn mensen die steeds negatief reageren op wat jij wilt bereiken, mensen die vooral niets ondernemen. Zoek de mensen op die wel enthousiast zijn over wat jij (wilt) doet.

Het spiegelen van mensen die doen wat jij wilt(gaan) doen helpt je je doel te bereiken.

Welke gewoonte wil jij veranderen? Heb je zelf weleens een iemand gehad die zei; “Je moet het zus doen,” of “Je moet het zo doen,” maar het zelf compleet anders deed? Als je succesvol wilt zijn zal je de weg zelf moeten vrijmaken zodat veranderen en vernieuwen mogelijk wordt.

Helpt dit artikel je veder? DEEL dit artikel dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

 

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.