Hoe is het met jouw focus?

Hoe is het met jouw focus?

  • Is focus houden niet echt je ding?
  • Baal je van het steeds uitstellen?
  • Zou jij door betere focus meer resultaat behalen?

Het woord focus kom je op diverse plaatsten tegen. Denk aan de auto, zo genoemd vanwege o.a. de binnenruimte, bij de fotografie, bij mountain bikes, in Arnhem heet een filmtheater zo dus overal kun je het woord op los laten.

Als mens heb je zelf focus nodig.

Focus betekent “scherp stellen” en heeft alles te maken met je aandacht op iets richten. Dat wil zeggen dat je jouw aandacht ergens op concentreert en je niet te laten afleiden.

focus until succes

En dat…… dat is het aller moeilijkst voor ons mensen, omdat wij ons van nature graag laten afleiden. Lees hier meer over focus

De zomertijd, meer licht, vaker zon, vakantie tijd en ga maar door met alles wat het voor jou moeilijk maakt om je focus te behouden.

Alleen is het veel beter als je bedenkt hoe je niet afgeleid wordt. Ook als de zon schijnt.

Zelf doe ik dat door tijd te besteden aan afleidingsmanoeuvres. Dat betekent dat als de zon dan eindelijk komt, en er niet iets heel erg dringends op de plank ligt om te doen, ik lekker naar buiten ga om even te genieten. Ik spreek met mijzelf af hoeveel tijd dat mag zijn, zet mijn mobiel als wekker en geef me over aan mijn wens.

A woman jumping on the park

Ja, de wekker is echt een spelbreker, zelfs al kies ik een fijne melodie uit om te wekken. En wat levert het mij op? Ik ben toch een beetje herboren en voel mij weer vol energie om door te gaan. De zon is immers niet aan mij voorbij gegaan. En mijn resultaten verbeteren zichtbaar als ik op deze manier werk.

Mijn concentratie was dus op de zon gericht en daardoor kreeg ik extra energie. Dat kun je bij elk onderwerp doen. Of je nu binnen of buiten werkt of afleiding ondervindt, deze manier werkt. Klik hier voor gratis online training over focus

Hoe ga jij met afleiding om? Lijden jouw prestaties hieronder?

Waar loop jij tegenaan? Laat het me weten in het commentaarveld hieronder. Zo helpen wij elkaar en andere ondernemers grote stappen te zetten.

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan binnen jouw netwerk door te klikken op de Tweet, Like, Share   knoppen, zodat ook zij ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

 

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Een te jachtige levensstijl, levert je stress. - Futuretobuild - 16 april 2018

    […] je ook vindt dat de mensheid zich meer bewust moet maken van zijn leefomgeving en zich meer los moet maken van de jachtige maatschappij, kies dan voor een tegenhanger ervan. Ga met je buurvrouw […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.