Druk, Druk, Druk, nooit iets af?

office-583841_960_720Druk, druk, druk, nooit iets af?

Je staat op met een to-do lijst. Je weet het zeker dàt ga je doen! Een paar uur later betrap je jezelf erop dat je met iets heel anders bezig bent! Je begon op je computer en nu zit je ineens met je telefoon in de hand. Of je ging naar de supermarkt maar staat nu ineens in de kledingzaak. En dat wat je wel moet doen stel je steeds uit. Misschien moet je eens meer lezen over hoe je uitstel kunt voorkomen?

Je geest vertelt je dat jij heel druk en productief bent geweest. Het voelt ook zo want je bent moe. Maar aan het einde van de dag kom je tot de conclusie  dat je geen enkel punt van je to-do-lijst hebt gedaan en dat je de hele dag bezig bent geweest met onbelangrijke zaken!

Veel ondernemers hebben hier last van en vooral als zij alleen werken.

In plaats van een stap vooruit, begin je de volgende dag met stappen achteruit. In een ander blog had ik het al over werken of bezig zijn en daar noem ik ze nepwerkprojecten. In iedergeval is het de meeste destructieve gewoonte van de mens.

Nepwerk vraagt werkelijke inzet en middelen, net zoals echt werk. Maar wat er ‘nep’ aan is, is de vooruitgang die je denkt dat je maakt.

Waarom doen we nepwerk?

 • Geen zin in een vervelend karwei
 • Geen idee hoe het moet en opzien tegen vragen aan een ander Attractive businesswoman brainstorming with drawn arrows and sym
 • Niet gefocust zijn
 • Geen planning
 • Geen doel waar je naartoe werkt hebben
 • Interne belemmeringen als weerstand tegen….
 • Gevoel hebben dat het niet belangrijk is
 • Iets wat jij zelf ervaart als reden

Wat telt als nepwerk?

Alles wat niet helpt om jouw to do lijst korter te maken. Het geeft je het gevoel van druk, druk, druk, en nooit iets af.

De meest voorkomende schuldigen zijn:

 • administratieve taken
 • opruimen
 • verdwaald raken in de sociale media
 • winkelen
 • genieten van de zon omdat die er nu is
 • andere dingen voor laten gaan (was, boodschappen)

Taken worden nepwerk wanneer je ze doet om productief werk te vermijden of wanneer je ze niet efficiënt aanpakt.

Wil je ervoor zorgen dat je geen nepwerk doet?

Volg de gratis online training FOCUS  Hierin laat ik je zien dat wanneer je alle taken goed plant, èn ook je privézaken een plaats geeft, dan bereik je meer en ben je druk met dat wat op je lijst staat.

Neem ook een moment om in het commentaarveld hieronder jouw favoriete ‘NEP werk’ activiteiten te plaatsen EN jouw top ‘ECHT werk’ activiteiten te benoemen. Zo zorg je ervoor dat je je beter aan je to-do-list kunt houden. Je leert ze te herkennen en je leert van anderen welk nepwerk te vermijden is en welk echt werk voorrang te geven.

En… DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share knoppen hier te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

, , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Eén ding tegelijk   - 5 januari 2016

  […] Focus, focus, focus en de rest volgt…klik hier […]

 2. Focus en doe één ding tegelijk   - 7 april 2016

  […] Focus, focus, focus en de rest volgt…klik hier […]

 3. Werk jij of ben je alleen lekker bezig? 5 Tips - Futuretobuild - 12 oktober 2016

  […] Bijna elke keer dat ik er mezelf betrap dat ik bezig ben in plaats van aan het werk, is dat omdat ik onder een taak waar ik helemaal geen zin in heb, probeer uit te komen. Zoals e-mails beantwoorden, dat gesprek, of het afmaken van die dingen waar ik al een week mee worstel… en ik heb het gevoel dat ik heel druk ben […]

 4. Een te jachtige levensstijl, levert je stress. - Futuretobuild - 16 april 2018

  […] moet snel, snel, […]

 5. Falen als het even niet lukt? - Futuretobuild - 1 oktober 2018

  […] een stokje, ik vind dit natuurlijk niet fijn, dat ik ineens inspiratie voor een blog mis. En dan de druk dat het eigenlijk minstens een A4 vol moet zijn. Toch ben ik nog niet […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.