Dankbaarheid brengt je geluk en succes.

Dankbaarheid brengt je geluk en succes

Dankbaarheid brengt je geluk en succes. Het klinkt gek maar toch is het waar. Dankbaarheid brengt je meer. Ongeacht of je ondernemer, werknemer, werkzoekende of werkgever bent. Dankbaarheid klinkt ook als een mode woord. En het woord op zichzelf is dat mogelijk ook. Toch is het een woord van alle tijden. Dankbaarheid heeft ook alles te maken met  zelf-vervullende-voorspellingen.

Wat zou er gebeuren als je zegt: “Ik heb geen zelfvertrouwen?” of “Ik ben niet gelukkig?” of “Ik zal nooit succesvol worden.” Dit is een zelf vervullende voorspelling, toch? En waarschijnlijk stop je ook direct er moeite voor te doen, zodat je het wel haalt. Dankbaarheid is als het ware de sleutel naar je succes en je geluk.

Als je niet dankbaar bent voor wie je bent en wat je hebt, dan ben je in een staat van behoefte. Je hebt behoefte aan iets anders. Je behoefte zegt: “Ik heb op dit moment niet genoeg. Er is een tekort.”

Gelukkige mensen

We weten zeker dat de mensen die zelfverzekerd, gelukkig en succesvol zijn, dit niet tegen zichzelf zeggen. En dat de mensen die onzeker, ongelukkig en niet succesvol zijn, dit wel regelmatig tegen zichzelf zeggen. Is er misschien een verband tussen wat je tegen jezelf zegt en wat je uiteindelijk krijgt? Kortom, door geen dankbaarheid te tonen, creëer je een tekort in je leven. Een gebrek aan dankbaarheid is daarom een blokkade voor geluk en succes

Probeer in te zien dat een gevoel van dankbaarheid je rijker en gelukkiger maakt. Het gevoel van rijkdom en geluk trekt op zijn beurt weer meer rijkdom en geluk aan. Net zoals iemand die blij is met je cadeau jou doet besluiten meer te geven. Omdat hij of zij het waard is.

Dankbaarheid creëert ruimte om meer te ontvangen.

Zo gaat het ook met alles dat je in je leven hebt en nog wilt hebben. Er is pas ruimte voor nieuwe dingen als je de dingen die je nu hebt kunt waarderen. Waarom is dat? Dankbaarheid is het besef van waardering voor het goede in je leven. Met dit besef komt blijdschap en vreugde. Wat andere woorden zijn voor geluk. Je staat dan meer open en bent  meer ontspannen. Veel dromen over je ideale leven helpt ook. Je geeft ermee aan dat je openstaat voor wat gaat komen. Daardoor bereik je eerder succes.

Waar zou je dankbaar voor kunnen zijn?

Voor alles. Er is niets waar je niet dankbaar voor zou kunnen zijn. Er is genoeg in je leven om wel dankbaar voor te , ongeacht wie je bent. Uit onderzoek blijkt dat als je een dak boven je hoofd hebt en brood op de plank, schoon drinkwater hebt, gezond bent en geen gewapend conflict in je omgeving hebt. Als je daarbij een computer hebt, kunt lezen en wat geld in je zak hebt, hoor je bij de 1% van de rijkste mensen op aarde. Dat is geluk!

Besef je dat je bij de rijkste mensen op aarde hoort? Dat is tenminste een vergelijking waar je van opknapt! Dus begin eens te kijken naar alles wat er goed is in je leven. Alles wat je hebt en alles dat je bent.

Dankbaarheid is geluk.

Geluk is het besef dat er niets ontbreekt. Wanneer was de laatste keer dat je je gelukkig voelde. Je bent over het algemeen niet gelukkig als er wel iets ontbreekt. Als dat wat er ontbreekt belangrijker is dan wat je hebt. Wanneer was de laatste keer dat je ongelukkig was? Kwam dat doordat er iets ontbrak? Doordat je iets miste? Iets niet had?

Tevredenheid

Als ik tevreden ben met wat ik heb, kan ik dan nog krijgen wat ik wil?
Absoluut. Dankbaarheid zegt niet: ‘Er is niets meer te wensen. Ik wil niets meer veranderen of verbeteren.’ Dankbaarheid zegt alleen: ‘Ik waardeer het goede in mijn leven terwijl ik meer goede dingen verwacht.’

Ben jij het ook waard?

Natuurlijk zegt je omgeving. Maar het gaat er hier om dat jij vindt dat jij het waard bent! Zijn de dingen of mensen in je leven het waard om gewaardeerd te worden? Als het antwoord op beide vragen ja is, ben je op de goede weg!

Helpt dit artikel je verder? DEEL het dan s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Bouw aan je toekomst!

Groet, Anje

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 11 september 2001, wat een dag. - Futuretobuild - 9 september 2018

    […] geen enkele zin. Ik vier op 11 september wat wel goed ging en ben dankbaar voor wat ik wel heb. Dankbaar voor wat ik kan en wat er nog aan gaat komen. Gewoon omdat ik leef. Ik gun het je dat jij ook zo in […]

  2. Twijfel gebruiken voor je onderzoek loont! - Futuretobuild - 6 december 2018

    […] is de twijfelaar het zicht op de eigen behoeften kwijtgeraakt. Hij is in zekere zin vervreemd van zichzelf en legt de focus op de omgeving. Er is […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.